Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste steen nieuwe Brandweerkazerne Hengelo gelegd

Datum nieuwsfeit: 11-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hengelo

Eerste steen nieuwe Brandweerkazerne gelegd

De eerste echte steen ligt er al zeker 80 jaar. Het was dan ook niet meer dan symbolisch dat burgemeester jhr dr P.A.C. Beelaerts van Blokland vrijdag 11 juni de eerste steen legde.

De nieuwe brandweerkazerne komt in het oude Stork-complex aan de Lansinkesweg. Volgens de burgemeester een unieke kazerne voor wat betreft omvang, inhoud en vormgeving. Fietsers over de Lansinkesweg kunnen straks een stukje overdekt onder de eerste verdieping van de kazerne door.

Aan "Gebouw 33" van het Stork complex wordt al maanden gewerkt. Veel van de bestaande muren zijn gesloopt. Maar wat blijft zijn de grote betonnen kolommen die de verschillende verdiepingen dragen. brw11ver5.jpg (16406 bytes) Naast de voormalige fabriekshal wordt een nieuwe brand- weergarage gebouwd. De auto's stallen in het bestaande gebouw is niet praktisch. De ruimte tussen de kolommen is eigenlijk te groot voor een brandweerwagen en te klein voor twee. Al met al beschikt de brandweer straks over meer dan 25.000 kubieke meter ruimte, waarvan 16.000 meter in Gebouw 33 met de watertoren.

Architect is het Hengelose bureau Leih Kapelhoff en Seckel. Volgens architect Seckel kan het 80 jaar oude gebouw na de verbouwing nog zeker 50 jaar mee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie