Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Seesaw: Spannend familiedrama bij NET 5

Datum nieuwsfeit: 12-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NET5

Persberichten Spannend familiedrama bij NET 5

'Seesaw': ontvoering bezorgt familie ware nachtmerrie

`Seesaw', maandag 12 juli, tussen 22.30 en 23.30 bij NET5

Spanning en drama binnen een alledaagse familie zijn de ingrediënten van de driedelige miniserie `Seesaw', die vanaf 12 juli te zien is bij NET5. In deze aangrijpende, psychologische thriller wordt het leven van de familie Price totaal overhoop gegooid door de ontvoering van hun dochter. Het verhaal, dat in gang wordt gezet door één enkele gebeurtenis, ontvouwt zich als een klassieke Griekse tragedie. De oorspronkelijke bestseller is geschreven door Deborah Moggach. Zij nam tevens de bewerking van het script voor haar rekening, waarbij de intensiteit van het origineel intact is gebleven.

De 17-jarige Hannah, dochter van een welgestelde familie, wordt gekidnapt. Haar ouders besluiten de zaak te verkopen om zo het losgeld bij elkaar te krijgen. Het is immers maar geld. Maar als Hannah naar huis is teruggekeerd en het bankroet van de familie echt tot iedereen doordringt, lopen de emoties alsnog hoog op. Net als bij de ontvoerders, de sexy maar verknipte Eva en haar trouwe volgeling Jon, die niet weten wat ze moeten doen met hun nieuw verworven kapitaal. Voor het gezin Price zal het drama echter verstrekkende gevolgen hebben. Hun plotselinge armoede heeft een ontluisterend effect op de diverse familieleden, waar ze misschien nooit meer bovenop komen.

Na Hannah's thuiskomst vertelt haar vader Morris dat hij niet wil dat er iemand op de hoogte wordt gesteld van de ontvoering, ook de politie niet. Al spoedig moet de familie Price hun huis verkopen en wordt het gezin uiteen gescheurd door de financiële en emotionele repercussies van de ontvoering. Dan vertelt Hannah dat ze zwanger is van één van de ontvoerders. Ze is niet verkracht. Gedurende de ontvoering ontstond er namelijk een bijzondere band tussen Jon en de weerloze Hannah. Een dergelijke band is niet ongewoon in dit soort situaties. Uiteindelijk bleek Hannah degene die het seksuele initiatief nam. Uiteraard hielden beiden dit nauwlettend geheim voor de onvoorspelbare Eva, wier reactie op zijn minst gewelddadig geworden zou zijn. Ondertussen geniet Eva van het losgeld, terwijl Jon steeds meer last van zijn geweten krijgt.

Ondanks de tegenwerpingen van haar ouders baart Hannah het kind. Het gezin Price betaalt een zwaar gelag voor hun tragedie. Hannah verlaat het huis. Zij en Morris spreken niet meer met elkaar. Hannah betrekt een flatje met haar zoontje Tobias. Haar ouders gaan uit elkaar. Haar moeder Val heeft zich tot God bekeerd en Morris is een taxichauffeur. Jon ruziet met Eva, die liegt en bedriegt om Jon te behouden. Jon verlaat haar echter en zoekt naar een manier om van zijn schuldgevoelens af te komen en het onrecht ongedaan te maken.

Een van de hoofdrollen in deze driedelige serie wordt vertolkt door David Suchet die de vader van Hannah, Morris Price, op een zeer geloofwaardige manier neerzet. De 52-jarige Britse acteur is waarschijnlijk het meest bekend door zijn vertolkingen op het Britse toneel en in BBC-produkties (`Poirot'). Daarnaast is hij ook in een aantal Amerikaanse films te zien zoals `A Perfect Murder' en `Executive Decision'. De andere rollen worden vertolkt door Geraldine James als Hannah's moeder Val Price; Joanna Pots als Hannah en Amanda Ooms en Neil Stuke als de twee ontvoerders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie