Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sun en McLaren: al twaalf jaar een winning team

Datum nieuwsfeit: 12-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Sun en McLaren al twaalf jaar een winning team

Sun en McLaren kijken dit jaar terug op 12 jaar intensieve samenwerking en grote successen in het Formule 1-racecircuit. Het succesvolle West McLaren Mercedes raceteam maakt momenteel gebruik van een omvangrijk computernetwerk op basis van een Sun Ultra 30 en Ultra 60-werkstations.

Met deze configuratie ontwerpt MacLaren haar Formule 1-wagens. Vervolgens worden de ontwerpen met behulp van Sun-systemen aërodynamisch getest. De systemen worden tevens ingezet voor het nauwkeurig volgen van de prestaties van de twee McLarens tijdens de trainingen en de daadwerkelijke races.

Volgens Kevin Masterson, Technical Computer Manager bij McLaren, onderscheiden de Sun-systemen zich door sterke betrouwbaarheid en kracht, met name voor grafische toepassingen. Momenteel onderzoekt McLaren de mogelijkheden van de Java-technologie. Het team wil deze technologie gebruiken in de pits. Doel is om gegevens over de prestaties van de auto's toegankelijk te maken via verschillende devices. Daarnaast wil McLaren Java inzetten ten behoeve van de McLaren Web-site.

copyright © 1999 sun microsystems nederland bv, amersfoort. alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie