Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Economische groei in Nederland boven EU-gemiddelde

Datum nieuwsfeit: 12-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Economische groei in Nederland boven EU-gemiddelde

In het eerste kwartaal van dit jaar komt de groei van de economie in ons land uit op 3,0%. De ontwikkeling van de economie wordt gemeten aan de hand van de volumegroei van het bruto binnenlands product (BBP) ten opzichte van een jaar eerder. De economie in de vijftien lidstaten van de Europse Unie (EU) is in het eerste kwartaal met 1,7% toegenomen. Al meer dan veertien kwartalen is de economische groei in ons land hoger dan het EU-gemiddelde.

Het zijn vooral de bestedingen van de consument die een stevig fundament onder de economische groei in ons land leggen. In de eerste drie maanden van 1999 bedraagt de stijging van de gezinsconsumptie in Nederland 3,9%. In de EU ligt dit groeicijfer op 2,7%.

In de Verenigde Staten blijft de economie op volle toeren draaien. Vanaf het tweede kwartaal van 1996 schommelt de stijging van het BBP rond de vier procent. In Japan klimt de economie langzaam uit het dal. Voor het eerst sinds een jaar is er weer sprake van een lichte toename van de bedrijvigheid.

Frans van Ingen Schenau

Bron: Eurostat

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 1999 Bronvermelding is verplicht.
Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 12 juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie