Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Xerox introduceert DocuColor 4 met IBT-technologie

Datum nieuwsfeit: 12-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Sneller en goedkoper kleurenlaserprinten:
Xerox introduceert DocuColor 4 met IBT-technologie

Amstelveen, 12 juli 1999 ­ Xerox introduceert de DocuColor 4 digital laserprinter. De DocuColor 4 is Xerox' eerste kleurenprinter uitgevoerd met Intermediate Belt Transfer (IBT) technologie. De IBT technologie, die in de afgelopen maanden binnen OEM-overeenkomsten met Xerox al succesvol werd toegepast door verschillende producenten van kleurenprinters, verlaagt de kosten van kleurenprinten en onderhoud. Daarnaast brengt de IBT technologie het tonerverbruik omlaag, hetgeen een lagere belasting voor het milieu betekent.

IBT werd ontwikkeld door Fuji Xerox in Japan. Met de nieuwe technologie is het niet langer nodig dat papier langs vier afzonderlijke drums wordt geleid voor het aanbrengen van elk van de CYMK kleurtoners. In plaats daarvan wordt het complete tonerbeeld verzameld op een band en in één enkel proces overgebracht op het papier. Door het enkele papierpad worden de betrouwbaarheid en consistentie van de toneroverdracht vergroot en kan de DocuColor 4 ook een uitgebreider assortiment afdrukmaterialen en papiergewichten verwerken.

EFI-controller voor snellere verwerking via netwerken De DocuColor 4 LP is voorzien van een speciaal ontworpen controller die zorgt voor electronische verwerking en management van zwart/wit- en kleurenprintopdrachten. De controller is een product van Electronics for Imaging (EFI), een toonaangevende leverancier van kleurentechnologie voor afdruksystemen. Met de EFI-controller is de DocuColor 4 in staat complete printopdrachten in één keer via het netwerk binnen te halen voor verwerking. Sommige concurrerende producten doen dat pagina voor pagina, waarmee het netwerk onnodig belast wordt en de printopdracht meer tijd in beslag neemt.

Met standaard een papiercapaciteit van 400 vel en een optie voor 750 vel extra, is de DocuColor 4 LP bij uitstek geschikt voor kantooromgevingen met een gemiddeld maandelijks printvolume tussen 2000 en 5000 pagina's.

Kleurgebruik in zakelijke documenten neemt toe
Het gebruik van kleur in zakelijke documenten is in de afgelopen jaren toegenomen, naarmate de kosten van kleurenprinten daalden. Kleurenprinters zijn tegenwoordig betrouwbaar, kostenefficiënt en gebruikersvriendelijk. Multifunctionele kleurensystemen met mogelijkheden als scannen, sorteren en afwerken stellen eindgebruikers bovendien in staat professionele documenten te creëren zonder de tussenkomst van specialisten of technische assistentie. Xerox ziet de kantooromgeving dan ook als het belangrijkste groeigebied voor kleurenprinten.

Prijs en beschikbaarheid
De Xerox DocuColor 4 LP is vanaf 15 juli 1999 beschikbaar tegen een adviesverkoopprijs van f 12.395,- excl. BTW (basismodel). De Xerox DocuColor 4 LP wordt geleverd met de Xerox Klanten Tevredenheidsgarantie. Dit betekent dat een ontevreden gebruiker, mits een onderhoudscontract is afgesloten, binnen 3 jaar na aanschaf het apparaat kan omruilen tegen een gelijkwaardig Xerox product.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1998 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,4 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (marketingorganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.600 mensen werkzaam.
_________________

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie