Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tienduizend CD's in beslag genomen

Datum nieuwsfeit: 12-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Buma Stemra Auteursrecht

Tienduizend CD's in beslag genomen

Maandag 12 juli 1999 vroeg de douane de Opsporingsdienst Buma/Stemra om assistentie om een zending van zeven pallets geluidsdragers -volgens de vrachtpapieren op doorvoer naar Singapore- te bekijken. De douane heeft namelijk sinds kort ook de bevoegdheid om zendingen, die op doorvoer zijn, te checken. De Opsporingsdienst constateerde dat het om bootlegs (illegale live-opnamen) ging en heeft deze zending van 10.000 cd's in beslag genomen.

In de partij zaten bootlegs van o.a. de Beastie Boys, Bruce Springsteen, Sepultura, Pink Floyd, Suede en de Rolling Stones (b.v. een opname van een concert op 8 juni 1999 in Londen).


Over de Opsporingsdienst Buma/Stemra

Voor meer informatie over de activiteiten van de Opsporingsdienst Buma/Stemra kunt u contact opnemen met George Knops (Buma/Stemra), telefoon 020-3470407. Algemene informatie over de Opsporingsdienst vindt u tevens op deze pagina.

© Buma/Stemra

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie