Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kaart moet Oosterhoutse natuurlocaties in beeld brengen

Datum nieuwsfeit: 12-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oosterhout

Kaart moet Oosterhoutse milieu- en natuurlocaties in beeld brengen

MEK en gemeente op zoek naar gegevens voor `groene fietskaart'

De gemeente Oosterhout en het MEK zijn doende met het ontwerpen van een "groene fietskaart" van de gemeente Oosterhout. Die kaart moet een inventarisatie geven van natuur- en milieulocaties in de gemeente Oosterhout. Het idee vloeit voort uit het natuur- en milieucommunicatieproject "Pak eens wat vaker de fiets", waaraan 24 gemeenten in de provincie Noord-Brabant meewerken. De fietskaart zal 19 september, bij gelegenheid van de Brabantse Fietsdag, worden gepresenteerd.

Om op de kaart een goed beeld te geven wat Oosterhout aan interessante milieu- en natuurlocaties de gemeente heeft, zijn gemeente en MEK momenteel met het inventariseren van interessante locaties. Daarbij kan het gaan om grootschalige natuurlocaties (zoals bijvoorbeeld de Boswachterij Dorst), maar ook om veel kleinere initiatieven als biologische boerderijen, natuurvoedingswinkels, kindvriendelijke speelterreintjes en speciale (heem)tuinen.

Inwoners van en organisaties kunnen zelf ideeën aandragen voor natuur- en milieulocaties niet op de kaart zouden mogen ontbreken. Dat kan door, zo snel mogelijk, telefonisch contact op te nemen met het MEK Oosterhout, Vincent van Geffen, tel. 0162-457446.

Oosterhout, 12 juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie