Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paardensport: Albert Voorn wint derde wedstrijd in Sleen

Datum nieuwsfeit: 13-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

Eurocommerce/Omniwold 1.50m competitie Albert Voorn wint derde wedstrijd in Sleen

Sleen- De derde editie van de Eurocommerce/Omniworld 1.50 meter competitie werd een prooi voor Albert Voorn. Van de elf deelnemers wisten er vijf de lei schoon te houden.

Voorn moest met de hengst El Bandolero (v. Saloniki) als eerste de ring in. El Bandolero is een paard met een verleden en tal van ruiters hebben geprobeerd de vos hun wil op te leggen. Voorn past zich bij het paard aan en dat werkt wonderwel. In een vloeiende rit, zonder te storen klokte Voorn een tijd die op het eerste gezicht makkelijk te verbeteren zou zijn. De schijn bedroog, want Jur Vrieling, Jack Leemans en Jennie Zoer hadden allemaal meer tijd nodig. Alleen de laatste starter, Albert Zoer met de dekhengst Faldo klokte een snellere tijd, maar nam op de laatste dubbelsprong de balk van de insprong mee. Albert Voorn verdiende 2500 gulden en was in zijn nopjes met de overwinning: "Op dit moment kan ik met El Bandolero nog niet voluit gaan. Ik moet mijn eigen rit rijden en proberen het ritme vast te houden waarin het paard zich prettig voelt. Hij heeft een heel speciaal karakter en daar moet je als ruiter je bij aanpassen. Ik kan daar weinig invloed op uit oefenen. Hij is super zuinig en wil nooit een balk raken. Dat is zijn goede eigenschap, maar tegelijkertijd ook zijn probleem. Als hij een balk raakt, komt er spanning en stress. Dat probeer ik dus te vermijden. Ik vind het een heel goed initiatief dat de sponsoren Eurocommerce en Omniworld de 1.50 meter competitie nieuw leven ingeblazen hebben. Het is niet makkelijk om een goed deelnemersveld te krijgen, want ruiters die 1.50 meter paarden hebben, rijden vaak ook internationaal en zijn dan niet aanwezig. Ik vind echter dat je als ruiter er zijn moet als je het kunt. De ruiters willen graag deze competitie, dan moet je als ruiter daar ook wat voor willen doen. Gisteren was er aan nationaal concours in Heeswijk, daar heb ik ook gereden. Vandaag ben ik in Sleen, omdat je als ruiter een organisatie moet ondersteunen. De paarden zijn goed getraind en kunnen dat best aan".

De stand in de competitie blijft in de top ongewijzigd. Piet Raymakers staat nog steeds aan de leiding met 24 punten voor Copaco Luna en op de tweede plaats met 22 punten met Copaco Cher. Eric van der Vleuten, Peter Geerink en Rob Ehrens delen de derde plaats nu met Albert Voorn.

De volgende wedstrijd in de serie van de Eurocommerce/Omniworld 1.50 meter competitie wordt gehouden op woensdag 21 juli in Nunspeet. Om 12.45 uur gaat het eerste onderdeel van start, om 13.40 uur het tweede onderdeel. De barrage is rond 14.30 uur gepland.

©Hoefnet 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie