Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningse steun vrouwelijke ondernemers in kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 13-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 13 juli 1999 Persbericht nr. 174

f 50.000,- voor vrouwelijke ondernemers in kinderopvang op Groningse platteland

Gedeputeerde Staten hebben vandaag besloten ƒ50.000,- beschikbaar te stellen voor het project "Vrouwen als zelfstandige ondernemer in de kinderopvang op het platteland van de provincie Groningen ". Dit samenwerkingsproject (van SPRONG -ondersteunings-instituut voor zorg en welzijn in Groningen-, 5 gastouderbureaus en het RBO -Regionaal Bureau Onderwijs-) biedt een oplossing voor het tekort aan met name voor-, tussen-, en naschoolse kinderopvang op het platteland.

In het project worden vrouwen (in samenwerking met het RBO-Groningen) geschoold in zelfstandig ondernemerschap. Daarna kunnen zij via een franchise-constructie een kleinschalige kinderopvangvoorziening gaan runnen. SPRONG verwacht dat er zo'n 12 tot 16 vrouwen zullen deelnemen aan het project.

Gedeputeerde Staten vinden dat er duidelijk sprake is van het creëren van een aanvullende voorziening op het platteland die de leefbaarheid bevordert. Bovendien biedt het project mogelijkheden voor werkgelegenheid en verbetert het de voorwaarden voor het kunnen combineren van zorgen en werken. Op deze manier draagt het bij aan het provinciale welzijnsbeleid en aan het plattelandsbeleid. De subsidie van de provincie komt dan ook voor de helft uit het krediet welzijn en zorg en voor de helft uit het stimuleringskrediet plattelandsbeleid.

Het totale project kost iets meer dan 2 ton. Er is ongeveer 1,5 ton subsidie gevraagd uit de extra gelden voor de stimuleringsregeling dagindeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bestuurscontacten, Joske Kluvers (050) 316 41 39.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie