Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

f 50.000,-- voor proefboerderijen Noordelijke akkerbouw

Datum nieuwsfeit: 13-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

f 50.000,-- voor proefboerderijen Noordelijke akkerbouw; een stimulans voor de biologische landbouw

Gedeputeerde Staten van Fryslân zullen aan de Statencommissie Algemene & Economische Zaken voorstellen om een subsidie van 50.000,- toe te kennen aan de Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA). De subsidie is aangevraagd voor het BIOKOL-project.

De projectnaam BIOKOL staat voor het Ontwikkelingsplan voor het Geïntegreerde Bedrijf Kollumerwaard naar biologische landbouw. De SPNA is van plan om het proefbedrijf in Munnekezijl om te schakelen tot een proefboerderij specifiek voor de biologische landbouw. Op de proefboerderij kunnen onder andere biologische boeren onderzoeksvragen centraal laten uitvoeren. Deze omschakeling van het bedrijf vraagt een investering van

875.000,-. Naast de provincie Fryslân is ook provincie Groningen een bijdrage van 50.000,- gevraagd

Doel
Doel van het BIOKOL-project is het onderzoeken en ontwikkelen van teelttechnische methoden in de biologische landbouw ten behoeve van:
- de omschakeling van gangbare bedrijven naar de biologische landbouw;
- de verbetering van teelttechnieken van de biologische landbouw;
- overdracht van teelttechnische aspecten naar de gangbare landbouw om aan te sturen op een gewasbeschermingonafhankelijke landbouw.

Provinciale bijdrage
Gedeputeerde Staten zijn van mening dat de omschakeling van de Kollumerwaard naar een onderzoeksbedrijf voor de biologische landbouw een impuls kan zijn voor de akkerbouw in het Noorden. Een versnelling van de introductie van biologische teelten, het geven van een voorbeeldfunctie, het onderzoeken van de verbetering van de kwaliteit en de kwantiteit van de geteelde producten, het helpen van biologische telers zijn een aantal effecten die een positieve impact kunnen geven.

Nummer: 144
Datum: 13 juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie