Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Waarnemend burgemeester Uitgeest

Datum nieuwsfeit: 13-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Dinsdag 13 juli
Waarnemend burgemeester Uitgeest

De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, dr J.A. van Kemenade, heeft in een gesprek met de wethouders en de fractievoorzitters van Uitgeest op 30 juni 1999 bekendgemaakt, dat hij een waarnemend burgemeester zal benoemen in Uitgeest na het vertrek van de huidige burgemeester, mevrouw M.M. van den Brink, per 1 september a.s. Met mogelijke kandidaten wordt binnenkort overleg gevoerd. Dit is de normale gang van zaken bij plotselinge burgemeestersvacatures.

Tevens deelde de heer Van Kemenade mede, dat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, dr A. Peper, heeft besloten de vacature vooralsnog niet open te stellen. Dit houdt verband met het feit, dat de provincie de positie van Uitgeest in de beschouwingen moet kunnen betrekken op grond van de wet Ahri bij de komende vrijwillige samenvoeging van Castricum, Akersloot en Limmen.
Gebleken is, dat de minister deze mogelijkheid ook wil openhouden bij zijn afweging over deze gemeentelijke herindeling in de daarop volgende fase.
Pas als het resultaat van dit proces duidelijk is, zal een definitieve beslissing worden genomen over het al dan niet openstellen van de vacature.
___________________________________

Inlichtingen: Don Bijl, tel. (023) 514 43 45

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie