Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA over hypotheekrente en huurwaardeforfait

Datum nieuwsfeit: 13-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

: Tweede Kamer : Hypotheekrente en huurwaardeforfait

Hypotheekrente en huurwaardeforfait

Den Haag, 13 juli 1999

Schriftelijke vragen van het leden Hillen en Reitsma (CDA) aan de staatssecretaris van Financiën


1.Heeft de staatssecretaris kennis genomen van een tweetal artikelen in de Financiële Telegraaf van 5 en 12 juli over hypotheekrente-aftrek?


2.Wat is het oordeel van de staatssecretaris over de gesuggereerde constructie, waarbij van een eenmaal afgesloten hypotheek niets wordt afgelost en de verschuldigde rente gedurende de looptijd wordt bijgeschreven op de hoofdsom, zodat enerzijds het aftrekbare bedrag toeneemt en anderzijds uit de aldus ontstane besteedbare ruimte beleggingen kunnen worden gefinancierd?


3.Past een dergelijke constructie in het streven naar het bevorderen van het eigen woningbezit?


4.Zal het op enige schaal toepassen van dergelijke constructies een navenant opdrukkende werking hebben op het huurwaardeforfait?


5.Wil de staatssecretaris bevorderen dat diegenen die hun hypotheekschuld keurig volgens schema aflossen hun spaarzaamheid fiscaal niet afgestraft zien door een stijgend huurwaardeforfait?

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie