Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Glas & Inkt; Expositie brilmonturen en poëzie

Datum nieuwsfeit: 14-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSINFORMATIE

12-07-1999 Utrecht

Van 14 juli t/m 31 augustus in thee- en pannenkoekenhuis Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan 16 in Bunnik:

GLAS & INKT

expositie brilmonturen en poëzie

Kees Wennekendonk en Ingmar Heytze

Voor de expositie ‘Glas & inkt’ geven de poëzie van Ingmar Heytze en de ontwerpen van Kees Wennekendonk een wederzijdse, verrassende diepte aan elkaar: de gedichten versterken de schoonheid van de monturen en de monturen bieden, soms letterlijk, een frisse blik op de poëzie. De toeschouwer ziet hoe twee kunstenaars uit totaal verschillende disciplines omgaan met dezelfde eeuwige thema’s: de tijd, de liefde, het heelal. Het gedicht ‘Mammoet’ vindt zijn plaats naast een bril van fossiel mammoetivoor, genaamd ‘Mammoet Tattoo’. Het vers ‘Vos onder ijs’ correspondeert wonderwel met de ‘Flying Fox’, gemaakt van taxushout en marterhaar. De bril ‘Highlander’ van Schots Hooglanderhoorn uit de Oostvaardersplassen werkt als katalysator voor de interpretatie van het gedicht ‘Kosmisch intermezzo’; zowel in het montuur als in het gedicht zitten een heel planetenstelsel verwerkt. De expositie bestaat uit acht combinaties van monturen en gedichten in een vitrine.

# # #

Toonkunstenaar en brilontwerper Kees Wennekendonk (42) maakt persoonlijke en bijzondere brilmonturen in zijn werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. De brillen worden naar innerlijke en uiterlijke karakteristieken van individuele opdrachtgevers gemaakt van massief Nederlands of Indiaas buffelhoorn, vruchtbomenhout of Siberisch Mammoetivoor.

# # #

Dichter/performer Ingmar Heytze (29) publiceerde bij Uitgeverij Kwadraat de bundels De allesvrezer (1997) en Sta op en wankel (1999). Beide bundels zijn inmiddels herdrukt. Hij trad onder meer op tijdens de festivals Double Talk, Crossing Border, Lowlands en twee keer op de Nacht van de Poëzie. Zijn werk is omschreven als helder, humoristisch en eigentijds.

# # #

Indien u meer informatie behoeft, kunt u zich wenden tot Uitgeverij Kwadraat (Marleen van Vuurde) via telefoonnummer 030 - 233 31 57 of tot OCCHIALI WENNEKENDONK, 030-2 300 222, mobiel 06-537 616 32. Ingmar Heytze is mobiel bereikbaar op 06-284 872 70. Dichter en brilontwerper zitten woensdag 14 juli tussen 17.00 en 19.00 uur pannenkoeken te eten op Rhijnauwen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie