Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rondgang Werkzaamheden Baronie Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 14-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Werkzaamheden Baronie/Graafschap

De gemeente is met Woonzorg, de huurdersverenigingen en enkele individuele bewoners in gesprek over de uitwerking van de plannen. Met name het rooien van een aantal bomen heeft veel stof doen opwaaien. Er zijn twee redenen voor het kappen: sommige bomen staan op het bestaande riool (het nieuwe riool komt op dezelfde plaats terug) andere sneuvelen als gevolg van het ophogen. Zo'n twintig markante bomen kunnen blijven staan. Speciaal daarvoor wordt het riool op een andere plaats gelegd. Tussen de 30 en 40 bomen, verspreid rondom het totale woningencomplex, verdwijnen uiteindelijk. Inmiddels is er een bijeenkomst met bewoners geweest op 7 juli in de Roo. Het was een constructief gesprek en inmiddels zijn alle bewoners geïnformeerd. Daarnaast is er voor vandaag, woensdag 14 juli, een rondgang afgesproken door het gebied, waarbij de betreffende bomen worden langsgelopen. Volgende week kan dan de definitieve lijst met te rooien bomen gepubliceerd worden in deze krant.
Een belangrijk vervolg hierop is het uitwerken van het groenbeheerplan voor het gebied. De bewoners en Woonzorg werken hierin de plannen uit voor het invullen van het verdwenen groen en het onderhoud daarvan. Dat is namelijk een zaak tussen huurders en de verhuurder.

Voor nadere informatie hieromtrent kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum, telefoonnummer 2848484.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie