Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dit najaar besluit over Noord-oostelijke verbinding

Datum nieuwsfeit: 14-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rheden

Nieuws (14-07-99)

Ministers besluiten dit najaar over Noord-oostelijke verbinding

De ministers van VROM en Verkeer & Waterstaat bepalen dit najaar hun standpunt ten aanzien van de Noord-oostelijke verbinding van de Betuweroute. De keuze óf het project wordt voortgezet en zo ja, welk tracé-alternatief verder wordt uitgewerkt tot een Ontwerp-Tracébesluit, vindt daardoor later plaats dan gepland. De vertraging wordt veroorzaakt door de tijd die nodig is voor de verwerking van het grote aantal inspraakreacties dat ontvangen is.

Vijftienduizend inspraakreacties hebben de ministers ontvangen. Veel gaan over het nut en de noodzaak van de Noord-oostelijke verbinding. Men vraagt zich bijvoorbeeld af of de spoorlijn wel rendabel wordt. Ook hebben veel insprekers bezwaar tegen een bepaald tracé-alternatief. Anderen geven aan bezwaar te hebben tegen de Noord-oostelijke verbinding, maar hebben wel een voorkeur als de verbinding er toch komt.

De `interimperiode' komt in veel inspraakreacties aan de orde. Tijdens deze periode (van 2005 tot minstens 2009) zouden de treinen over bestaand spoor van Elst naar Deventer rijden. Bewoners maken zich onder andere zorgen over de overlast die zij verwachten te ondervinden. Ook hebben zij zorgen over de veiligheid van hun woonomgeving.

In de hal van het gemeentehuis, Hoofdstraat 3 in De Steeg staat een informatiewand van Rijkswaterstaat en de NS. U vindt daarin de samenvatting van de Trajectnota/MER en de nieuwsbrief Flits met het laatste nieuws van beide instanties over de Noord-oostelijke verbinding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie