Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Antwoord kamervragen over afmaken van 2 mln kippen

Datum nieuwsfeit: 14-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DL. 19993053
datum
14-07-1999

onderwerp
Vragen van Kamerleden Van Ardenne-van der Hoeven en Atsma inzake het afmaken van 2 mln kippen
(TRC 1999/792) doorkiesnummer

bijlagen

Geachte voorzitter,

Hierbij doe ik u, in overeenstemming met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de antwoorden toekomen op de vragen, gesteld door de leden Van Ardenne-van der Hoeven en Atsma (CDA) inzake het afmaken van 2 miljoen kippen.


Ja.

2 t/m 4 Inmiddels is duidelijk dat de sector dit plan heeft ingetrokken. Achtergrond is het wegvallen van slachtcapaciteit voor uitgelegde leghennen, die normaliter in België werden geslacht en welzijnsproblemen die zich mogelijk op pluimveebedrijven zouden kunnen gaan voordoen.

up

datum
14-07-1999

kenmerk
DL. 19993053

bijlage

5
Neen. Wel heeft de Algemene Inspectiedienst de opdracht scherp toe te zien op eventuele welzijnsproblemen. Daarnaast heb ik de Commissie van Toezicht, onder voorzitterschap van de heer Van den Bergh, gevraagd welzijnsproblemen te signaleren en mij daarover te adviseren. Bij eventuele slacht zal de RVV toezicht houden op naleving van de voorschriften op basis van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren en andere relevante wetgeving.

6
Over de maatregelen die ik ten aanzien van veevoeder(-grondstoffen) voorbereid, heb ik u geïnformeerd in mijn brief van 9 juni jl. (TRCDL/1999/2534).

De minister van Landbouw, Natuurbeheer
en Visserij,

mr. L.J. Brinkhorst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie