Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beslissing tot opheffing buurtbeheerbedrijf Tilburg

Datum nieuwsfeit: 14-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

14-7-99

College en buurtbeheerbedrijf beslissen tot opheffing buurtbeheerbedrijf

Het college en het bestuur van het buurtbeheerbedrijf zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het buurtbeheerbedrijf op korte termijn beëindigd wordt. De ervaringen van het eerste jaar hebben geleid tot het inzicht dat een bedrijf in deze vorm niet in staat is de bedrijfseconomische en sociale doelstellingen te realiseren. Het opdrachtenpakket bleef achter bij de verwachtingen en zou drastisch moeten toenemen om de doelstelling van het bedrijf ten aanzien van additioneel werk te kunnen realiseren. Het bestuur van het buurtbeheerbedrijf acht de voorwaarden en mogelijkheden daarvoor niet aanwezig. Over deze constateringen heeft uitvoerig ambtelijk en bestuurlijk overleg plaatsgevonden. De gemeente Tilburg beraadt zich nog op de mogelijkheden om op een andere wijze activiteiten in het buurtbeheer te stimuleren.

Het buurtbeheerbedrijf is tot stand gekomen als samenwerkingsproject tussen gemeente en de Tilburgse woningcorporaties in het kader van het Grotestedenbeleid.
In januari 1998 is het bedrijfsplan goedgekeurd en een financiële bijdrage van f 400.000 beschikbaar gesteld voor aanloopverliezen. Bij de totstandkoming van het bedrijfsplan is door de samenwerkingspartners expliciet gekozen voor een zelfstandig opererend buurtbeheerbedrijf met ondersteuning vanuit de DSW (Diamant groep). Het buurtbeheerbedrijf (bbb) is sinds september 1998 operationeel. Het buurtbeheerbedrijf had ten doel werkgelegenheid voor en door de wijk te organiseren en een bijdrage te leveren aan het vergroten van de leefbaarheid in de wijk en de betrokkenheid van bewoners. Daarnaast moest het buurtbeheerbedrijf zich binnen de gestelde randvoorwaarden en opdracht ontwikkelen tot een bedrijf dat een centrale positie inneemt in het buurtbeheer en binnen enkele jaren kostendekkend opereren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie