Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sloelijnproject wacht zekerheid containerterminal af

Datum nieuwsfeit: 15-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Sloelijnproject wacht zekerheid omtrent containerterminal af

De projectorganisatie van het project `Optimalisatie Railontsluiting Sloe' heeft besloten om een pas op de plaats te maken met de studie. De reden hiervoor is het plan van het havenschap Zeeland Seaports en het Belgische bedrijf Hessenatie Consult N.V. om een containerterminal in het Sloegebied aan te leggen. Als dit doorgaat heeft dat grote gevolgen voor het Sloelijnproject. Er zullen immers veel meer treinen over de lijn rijden dan aanvankelijk verwacht.

Als er meer zekerheid rond de aanleg van de containerterminal is, gaat de studie verder met mogelijk nieuwe cijfers. Naar verwachting is dit in het najaar. De pauze is nodig om zo goed mogelijk rekening te houden met deze nieuwe ontwikkeling. Het project streeft immers naar een railinfrastructuur die optimaal is afgestemd op de toekomst van het havengebied. Publicatie van de Trajectnota/MER en de daarmee samenhangende inspraakmomenten zullen daarom niet in november plaatsvinden. De projectorganisatie streeft ernaar begin 2000 meer duidelijkheid te hebben over de procedure rond het project.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie