Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Korpschef Haaglanden zoekt confrontatie 40-urige werkweek

Datum nieuwsfeit: 15-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebond ACP

Korpschef regio Haaglanden zoekt confrontatie over "40-urige werkweek"

Op 13 juli hebben de bonden een formeel overleg gevoerd met de korpsbeheerder, burgemeester Deetman, over een voorstel om tijdelijk 40 uur (in plaats van de gebruikelijke 36 uur) te werken tegen betaling van het normale uurloon.
Alle partijen zijn het er over eens dat er bij sommige onderdelen binnen de regio Haaglanden een bezettingsprobleem is maar over de wijze waarop dit probleem op korte termijn kan worden opgelost, verschillen de korpsbeheerder en de bonden van mening.

De korpsbeheerder en de PVH willen de 36-urige werkweek oprekken naar 40 uur, zonder dat voor deze extra uren een overwerkvergoeding geldt. Dat deze uitbetalingsregeling voor de medewerkers financieel gunstiger is, is kennelijk voor de PVH geen argument.
De landelijke bonden zijn van mening dat dit niet kan omdat de politie CAO van 1999 zich daartegen verzet.
Wij hebben de korpsbeheerder duidelijk gemaakt dat er voldoende mogelijkheden zijn om op korte termijn de ontstane problemen op te lossen. Zo ligt het erg voor de hand om de extra uren te beschouwen als overwerk.
Daarnaast biedt de huidige CAO medewerkers nog een scala van mogelijkheden. Daarbij kan je denken aan zaken zoals bijvoorbeeld de spaarvariant van 500 uur. Dit is in de CAO 1999 opgenomen om regiokorpsen de gelegenheid te geven op korte termijn problemen op te lossen die zich in het werk voordoen.

De korpsbeheerder heeft nu de vakbonden gevraagd om akkoord te gaan met een bindende uitspraak bij de advies- en arbitragecommissie (Commissie De Ruijter).
De Politievakorganisaties ACP (en NPB) zijn hier tegen. Aanvaarden van arbitrage betekent namelijk dat er iets te arbitreren valt. Dat is volgens ons niet het geval. Er is tenslotte begin dit jaar een CAO afgesloten waarin een prima toepasbare overwerkregeling of spaarvariant staat!
De andere bonden zijn geen tegenstander van arbitrage. Dit is voor ons onbegrijpelijk, temeer als je bedenkt dat zij het met onze argumentatie volstrekt eens zijn!
Komende week vindt er een nieuw overleg plaats. We houden u op de hoogte!

Voor informatie kunt u bellen met de Politievakorganisatie ACP, Gerrit van de Kamp, telefoon 033-4952888.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie