Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Modernisering wetgeving giraal effectenverkeer

Datum nieuwsfeit: 15-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
expostbus51


RVD/DV

MINISTERRAAD: Modernisering wetgeving giraal.....

Ministerie van Financiën
Persbericht Ministerraad
15 juli 1999

MODERNISERING WETGEVING GIRAAL EFFECTENVERKEER

De ministerraad heeft ingestemd met een wijziging van de Wet giraal effectenverkeer.
Ontwikkelingen in de EMU en de nationale kapitaalmarkt zorgen voor een toenemende behoefte aan stukkenloos effectenverkeer (zgn. dematerialisatie van effecten). Dit betekent handel in effecten zonder het bewaren van grote voorraden fysieke effecten in kluizen. Het terugbrengen van deze voorraden kan een enorme kostenbesparing opleveren. Met het oog op de rechtszekerheid en de bekendheid van deze mogelijkheid wordt het wenselijk geacht de Wet giraal effectenverkeer (Wge) te verduidelijken in verband met de opname van genoemde effecten in het giraal effectenverkeer.
Naast deze wijziging van de Wge, wordt door het Ministerie van Financiën in overleg met het Ministerie van Justitie, De Nederlandsche Bank, de Stichting Toezicht Effectenverkeer , Amsterdam Exchanges en andere gebruikers van het systeem een bredere herziening van de Wge voorbereid. Deze herziening heeft betrekking op de reikwijdte van de Wge, het toezicht op het giraal effectenverkeer en op stroomlijning van ontwikkelingen in het effectenverkeer in het algemeen. Modernisering van de wetgeving giraal effectenverkeer is van groot belang voor de concurrentiepositie van de Nederlandse financiële sector, met name AEX, op de internationale effectenmarkt.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De teksten van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.

RVD, 15.07.1999

15 jul 99 18:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie