Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Almere sluit project weerbaarheid af in Metropole

Datum nieuwsfeit: 16-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 198.1

15 juli 1999

WETHOUDER VAN HOOGENHUIZEN SLUIT PROJECT WEERBAARHEID AF

De Almeerse wethouder van onderwijs, Pauline van Hoogenhuizen-Verploegh, sluit vrijdag 16 juli het project Weerbaarheid af in theater De Metropole. Tijdens de bijeenkomst, die om 10.00 uur begint, zal zij kort de achtergrond van dit project toelichten. Daarna is er gelegenheid de voorstelling ´Morgen gaat mijn vriend weg´ te bekijken. Bij deze voorstelling zijn de leerlingen van de scholen 't Kofschip en De Regenboog aanwezig.

Leerkrachten van basis- en speciaal onderwijs worden steeds vaker geconfronteerd met leerlingen met sociaal-emotionele problemen. Kinderen krijgen steeds vaker te maken met grensoverschrijdend, bedreigend of ongewenst gedrag van volwassen of van andere kinderen. Zowel de omvang als de gevolgen van dit soort confrontaties rechtvaardigen de inspanningen op het gebied van preventie. Preventie betekent in dit geval kinderen weerbaar maken tegen gevaar en bedreiging. Onderzoek toont aan dat weerbare kinderen minder snel het slachtoffer worden van pesterijen en zaken als mishandeling, misbruik en intimidatie. Doel van het project Weerbaarheid was dan ook kinderen te leren hoe zij beter voor zichzelf kunnen opkomen in moeilijke situaties.

In opdracht van het bureau Voorkoming van Kindermishandeling van de GGD Flevoland heeft Jeugdtheater Thot vanaf maart van dit jaar twee theatervoorstellingen over weerbaarheid opgevoerd. De voorstelling ´Morgen gaat mijn vriend weg´ werd gespeeld voor leerlingen uit de groepen 1 tot en met 4. Deze boeiende, muzikale voorstelling gaat over angst, vriendschap, over geheimen en durven te zijn wie je eigenlijk bent. In de theatervoorstelling ´De ridderslag: een Arthur legende´ maakten leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 kennis met begrippen als intimidatie, het leren stellen van grenzen en te durven handelen, ook al ben je bang.

Beide voorstellingen zijn inmiddels bezocht door 10.000 leerlingen van Almeerse basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs. De in totaal 60 voorstellingen zijn gespeeld in de Metropole en mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Almere.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie