Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MECC krijgt garantiesubsidie provincie voor 'La Traviata'

Datum nieuwsfeit: 15-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

Garantiesubsidie provincie voor opera 'La Traviata'


111/99

Maastricht, 15 juli 1999

GARANTIESUBSIDIE PROVINCIE VOOR OPERA 'LA TRAVIATA'

Voor de uitvoering in september a.s. van de opera 'La Traviata'van Guiseppe Verdi in het MECC te Maastricht, ontvangt het MECC een garantiesubsidie van f 50.000,--. Dit in het verlengde van een in 1998 toegekende garantiesubsidie voor de operaproduktie 'Nabucco'.

De operaprodukties hebben een toegevoegde waarde voor het culturele aanbod in Maastricht en omgeving, met name in de euregio. Mega-operaprodukties worden in Limburg vooralsnog niet elders uitgevoerd. Dergelijke megaprodukties trekken een ander publiek dan de reguliere opera's. Het kan derhalve een nieuwe doelgroep interesseren voor opera. Alhoewel de provincie niet structureel wil bijdragen aan deze mega-produkties, hebben GS besloten ook voor 1999 een garantiesubsidie te verstrekken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de produkties als commercieel evenement voldoende inkomsten genereren om geen beroep meer te hoeven doen op subsidies.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie