Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-nucleaire en Anti-militairistische aktieweek Euregio

Datum nieuwsfeit: 16-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Anti-nucleaire en Anti-militairistische aktieweek in Euregio

1 juni 1999.

Om te protesteren tegen de aanwezigheid van een grote hoeveelheid nucleaire en militaire objecten in de Euregio/Twente (oa Urenco, Holland Signaal, Luchtmachtbasis, NAVO-depot, Atoomafvalopslag) organiseren het Nederlands Euregionaal Nucleair Overleg (NENO) en het Urenco Overleg in de week van 16 tot 23 juli een aktieweek om de regio (en de rest van de wereld) wakker te schudden.

Met in ieder geval:

17 juli - proloog 'Van Pforte tot Poort' van de Duitse milieu-aktie-fietstocht 'Gegenstrom'. Er wordt gefietst van Urenco Gronau naar Urenco Almelo.

18 juli - maandelijkse demonstratie bij de atoomafvalopslag in Ahaus

Tussen 19 en 22 juli vindt eveneens de anti-militairistische wandelvierdaagse 'Is het hier Oorlog?' plaats in Twente. Contacten om tot gezamenlijke akties te komen zijn inmiddels gelegd. Voor mogelijke akties bestaan al een aantal ideeen, maar alle geweldloze bijdragen en aktievoorstellen zijn welkom. Mogelijkheden om aktie te voeren zijn er in ieder geval genoeg. Neem dus slaapzak, matje, aktiemateriaal en indien mogelijk een fiets mee en kom de Euregio wakker schudden!

Verblijfplaats: SDO-gebouw in Enschede. Op loopafstand vanaf het NS-station (vanaf de ingang rechtdoor langs het spoor, rechtsaf de Oldenzaalsestraat op, eerste straat links en dan derde straat rechts (Hoog en Droog) waar je rechtstreeks tegen het gebouw aanloopt) Kosten: overnachting (richtprijs is 40 gld voor de hele week of 6 gld per nacht) en eten

Meer informatie: Mark (053-4356676), Jan (053-4333558), Bart (074-2777351) of (dwarstwente@hotmail.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie