Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking luchtvaartmaatschappijen China en Taiwan

Datum nieuwsfeit: 16-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 16 JULI 1999

Luchtvaartmaatschappijen China
en Taiwan starten samenwerking

China Southern Airlines, één van de internationaal opererende luchtvaartmaatschappijen van de Volksrepubliek China, en China Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Taiwan, hebben in Nederland de handen ineen geslagen en introduceren scherpe gezamenlijke tarieven voor zowel de business als economy class.

Door de samenwerking ontstaan er diverse combinatiemogelijkheden van vluchten waarbij China, Thailand en Taiwan betrokken zijn. De tarieven gelden vanaf begin juli.

China Southern Airlines vliegt vanaf Amsterdam twee keer per week via Beijing naar Guangzhou, waar het hoofdkantoor van de maatschappij gevestigd is. Er wordt gevlogen met een Boeing 777.

China Airlines vliegt zes keer per week van Amsterdam via Bangkok naar Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Deze vlucht wordt sinds het voorjaar '99 uitgevoerd met een Boeing 747-400. Voor binnenlands en regionaal vervoer wordt door beide maatschappijen gebruik gemaakt van toestellen van Boeing, McDonnell-Douglas en Airbus.

Een toeristische of zakelijke reiziger die diverse steden in het Verre Oosten wil bezoeken, betaalt nu fl. 1949,- (economy class) voor de route Amsterdam-Beijing-Hongkong-Bangkok-Amsterdam of fl. 2099,- voor een reis die voert langs Amsterdam-Beijing-Taipei-Bangkok-Amsterdam.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie