Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gentse Feesten in het Vredeshuis

Datum nieuwsfeit: 17-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent


Gentse Feesten Vredeshuis


Voor de vijfde maal gooien het Vredeshuis en de Dienst Noord-Zuidsamenwerking de poorten open tijdens de Gentse Feesten. Van
zondag 18 tot en met maandag 26 juli kan men tussen 13 en 21 uur gratis ernst met plezier afwisselen. Een gevarieerd programma met een kinderatelier, een praattafel; het Puppetbuskersfestival, Wereldmuziek en een beklijvende fototentoonstelling. Voor elk wat wils dus.

Programma:

Commedia dell’Arte - Kinderatelier
13.45 - 15.15 uur
De harlekijn, de geliefden, de meesters en de knechten: het zijn de bekende figuren in deze puur Italiaanse toneeltraditie. Kinderen tussen 8 en 12 kunnen terecht voor het maken van maskers, de bijpassende lichaamstaal, korte improvisaties, vanzelfsprekend onder vakkundige begeleiding.

Zij hebben het Geweten - Praattafel
15.30 - 17 uur
Gastheer Jacques Vandersichel was jaren directeur van Radio Vlaanderen Internationaal (de vroegere Wereldomroep), maar tevens bekend als Gentse Bourgondiër of Bourgondische Gentenaar. Deze Gentse Feesten is hij, als ideale kruisbestuiving tussen het wereldgebeuren en de Gentse realiteit de presentator voor een boeiend interview. Een klein uurtje legt hij het vuur aan de schenen van bekende Vlamingen onder de noemer "Zij hebben het Geweten". De gasten vertellen over hun persoonlijk en maatschappelijk engagement, hun bijdrage tot de wereldvrede, hun visie inzake ontwikkelingssamenwerking enz. Het geheel wordt aaneengespeeld door Luc Callaert met streepjes aangepaste live-muziek.

Hebben reeds toegezegd: Willy Claes (18 juli); Herman Balthazar (19 juli); Tony Van Parys (20 juli); Magda Aelvoet (21 juli); Dirk Sterckx (24 juli) & Nelly Maes (25 juli). Het geheel wordt afgesloten met een round-up betreffende de situatie in het Midden-Oosten op 26 juli.

Puppet buskersfestival
18 - 19 uur
Het Internationaal Puppetbuskersfestivel, zoals bekend één van dé artistieke trekpleisters bij uitstek van de Gentse Feesten, zal ook dit jaar opnieuw het Vredeshuis op stelten zetten. Een internationale poppenlawine die groot en klein meesleept in de fantastische wereld waar dromen regeren. Een wereld met een eigen ontroerende taal, waarin de gekste capriolen mogelijk zijn. Staan hiervoor in: Laura Kibel (Italië) met "Teatro dei Piedi", op 18 juli; Lutkovo Gledalisc Tri (Slovenië) met "The courageous Tailor", op 19 juli; G.A.M.A. (Togo) met "Et on la nomma Aguessi", op 20 juli; de Italiaanse steltenlopers van Pavana Colors & Pierrewiet (België), op 21 juli; Albédo (Frankrijk) met "Les Big Brozeurs" & Etsuko World (Japan) met "Mice’s Sumo Wrestling", op 22 juli; Pavaly (Frankrijk) met "Marionettes", op 23 juli; Valery Ponarin (Rusland) met "Das Kaisers neue Kleider", op 24 juli; Foley Bergere (Australië) met The Chair, op 25 juli.

Wat Koor ik in het Vredeshuis?
20 - 21 uur
Nieuw dit jaar. Grote en kleine koren maken hun opwachting om met wereldmuziek de duisternis in te zingen. Als muziek de zeden verzacht, waarom zou ze dan geen plaats krijgen in het Vredeshuis? De akoestiek van de binnentuin "zingt" boekdelen. De koren belichten - vanuit de meest diverse invalshoeken - thema’s als vrede, verdraagzaamheid en mondiale solidariteit, op een kwalitatief hoogstaand niveau. Op 20, 23, 24, 25 en 26 juli.

Het Midden Oosten, een vredesproces in beeld
13 - 21 uur
Het Midden-Oosten staat niet meer in brand. Moeizaam maar hoopvol wordt gestaag voortgezocht naar de implementatie van de vredesakkoorden. Tra Mundi ging de uitdaging aan om dit belangrijke vredesproces in woord en beeld te vatten. Tra Mundi is een vzw ter bevordering van de fotografie. Zowel Belgische, Israëlische als Palestijnse fotografen en filmers delen hun impressies met ons. Op 26 juli zal de praattafel aansluiten bij dit thema: een pretentieloze poging om dit ingewikkelde proces in al zijn facetten enigszins te duiden.

Brasserie PAX
13 - 21 uur
Vóór, tijdens en na de activiteiten kan de grote dorst en de kleine honger gelenigd worden op het schitterende binnenterras van het Vredeshuis. Luc Callaert, de huispianist, smeedt naadloos alles aan elkaar. De prijzen zijn binnen de perken en de aangeboden versnaperingen worden grotendeels ingetrokken van de Wereldwinkel. Bij slecht weer kunnen alle voorziene activiteiten in zaal plaatshebben.

Praktisch

Het Vredeshuis is tijdens de Gentse Feesten open van zondag 18 juli tot en met maandag 26 juli, telkens tussen 13 en 21 uur. Alle activiteiten zijn gratis.
De tentoonstelling "Het Midden Oosten, een vredesproces in beeld" opent haar deuren reeds eerder, namelijk vanaf zondag 11 juli. Openingsuren van 13 tot en met 17 juli: van 9 tot 17 uur.

Informatie

Vredeshuis
Sint-Margrietstraat 9
9000 Gen
tel. (09)233 42 95 en (09)223 29 53 - fax (09)225 73 79Last modified on: 25/06/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie