Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beiaardbespeling en orgelconcert in Maassluis

Datum nieuwsfeit: 17-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.160
Datum: 12 juli 1999

Beiaardbespeling en orgelconcert op één avond

Zaterdag 17 juli speelt stadsbeiaardier Gerard de Waardt van 19.15 tot
20.00 uur op de beiaard van de Groote Kerk in Maassluis. Dit is het vierde beiaarconcert in een serie van zes zomeravondconcerten. De beiaardier speelt allerlei populaire songs van de afgelopen 25 jaar. Het is dit jaar namelijk 25 jaar geleden dat het klokkenspel in de Groote Kerk in gebruik werd genomen.
De beiaard van Maassluis is het aanhoren zeer de moeite waard. Een geschikte plaats om te luisteren naar het carillon is op en rond het Schanseiland. Vooral het binnenpleintje naast de kerk is een prima luisterplek met een mooi uitzicht op de toren. Aansluitend om 20.15 uur wordt een orgelconcert gegeven in de Groote Kerk. Plaatsbewijzen hiervoor zijn verkrijgbaar op de avond van het concert. De toegangsprijs bedraagt f. 10,--; kinderen tot 12 jaar en houders van een CJP of Pas65 betalen f. 7,50.

Torenbeklimming
Wie de beiaardier aan het werk wil zien, kan deelnemen aan een rondleiding. Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan deze rondleiding wel enkele spelregels verbonden. Zo is de minimumleeftijd voor het beklimmen van de toren vastgesteld op 8 jaar. Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen. Belangstellenden voor de rondleiding in de toren van de Groote Kerk, kunnen zich op 5 juni tussen 18.45 en 19.00 uur melden aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk.

In het informatiecentrum in de hal van het stadhuis is een folder verkrijgbaar met meer informatie over de beiaard in de Groote Kerk, de torenbeklimmingen en uiteraard de de serie zomeravondconcerten.

Laatste wijziging: 12 July 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie