Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bredase digitale parkeerkaart wijkt voor chipper en chipknip

Datum nieuwsfeit: 17-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

BREDA SCHAFT OP TERMIJN PARKEERKAART AF

De digitale parkeerkaart Breda, waarmee alleen in Breda parkeergeld betaald kan worden, wordt geleidelijk aan afgeschaft en zal na 1 januari 2000 helemaal niet meer te gebruiken zijn. Dat heeft de gemeente Breda besloten nu bij steeds meer parkeerautomaten betaald kan worden met chipper of chipknip.

Eind 1999 zal 80 tot 90% van de parkeerautomaten zijn aangepast. Het Parkeerbedrijf is inmiddels begonnen met het ombouwen van de automaten.

Op dit moment bieden 14 automaten de mogelijkheid tot betaling met chipper of chipknip. Dat betaalmiddel is landelijk in gebruik en het Parkeerbedrijf hoopt hiermee veel meer klanten betaalgemak te kunnen bieden dan met de parkeerkaart het geval is. Met het aanpassen van de parkeerautomaten verdwijnt echter de mogelijkheid om met een parkeerkaart te betalen.

Mensen die nog een geldige parkeerkaart hebben, kunnen die kaart in de loop van dit jaar gewoon opmaken, maar ze kunnen hem ook inleveren bij de balie van het Parkeerbedrijf, Fellenoordstraat 78 te Breda. Als bij het uitlezen van de kaart blijkt dat er nog een tegoed op staat, wordt dat tegoed terugbetaald.

Breda, 13 juli 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie