Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raad van State stemt in met bedrijventerrein Hazeldonk III

Datum nieuwsfeit: 17-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

GEMEENTE KAN DOOR MET HAZELDONK III

De Raad van State heeft besloten dat de gemeente Breda verder kan gaan met het onwikkelen van het overgrote deel van bedrijventerrein Hazeldonk III. De Brabantse Milieufederatie en milieu-organisatie De Groene Koepel hadden bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan voor Hazeldonk III. De Raad van State heeft toestemming gegeven om 19 ha.van de totale 25 ha. te ontwikkelen. Over de resterende 6 ½ ha. is nog geen besluit genomen. Belangrijk argument om verder te gaan is zwaarwegende maatschappelijke belangen waaronder expliciet genoemd de vestiging van Daewoo.

Er zijn twee redenen voor de voorzitter van de Raad van State om over de 6 ½ ha. nog geen besluit te nemen. Allereerst stelt de voorzitter dat er nog geen stellig antwoord is gegeven op de vraag of er een alternatieve locatie voorhanden is. Ten tweede is het voor de Raad van State nog niet duidelijk of hier niet de procedure tot afwijking van het streekplan had moeten worden gevolgd. Deze twee zaken houden een vervolgprocedure in die ongeveer een half jaar in beslag zal gaan nemen.

De gemeente Breda heeft Hazeldonk III nodig om ruimte te bieden aan bedrijven in de sector transport, overslag, distributie en expeditie. Er is momenteel een groot tekort aan dergelijke bedrijventerreinen. Hazeldonk III is gekozen vanwege de ligging aan de snelweg en aan de grens en omdat het aangesloten kan worden bij een al bestaand bedrijventerrein. Belangrijk voor Breda is de mogelijk komst van autobedrijf Daewoo. Dit bedrijf levert veel werkgelegenheid op en zorgt voor uitstraling voor de stad als aantrekkelijk vestigingsstad voor bedrijven. Daewoo heeft 10 hectare nodig op Hazeldonk III en wil op korte termijn aan de slag.

Breda, 16 juli 1999

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie