Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bleekemolens scoren punten in Renault Sport Clio Trophy

Datum nieuwsfeit: 18-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht / autosport

Renault Sport Clio Trophy

Bleekemolens in de punten in Engeland

Donington, 18 juli 1999. Weer waren vader en zoon Bleekemolen de beste Nederlanders tijdens 5e ronde in de Renault Sport Clio Trophy op het Britse circuit van Donington. Voor het eerst dit seizoen was Michael Bleekemolen de sterkste van het Hollandse contingent met een achtste plaats. Zoon Sebastiaan scoorde een tiende positie en behoudt de achtste stek in de Europese competitie. Van de overige landgenoten werd Peter van Merksteijn 12e, terwijl Coen Vink vanaf de laatste startplaats naar een prima 13e plek in het eindklassement reed. Phil Bastiaans en Meindert van Buuren wisten zich niet voor de race te kwalificeren.

Met een respectievelijk 18e en 23e startpositie waren zowel Michael als Sebastiaan Bleekemolen niet tevreden. "We zijn net niet scherp genoeg tijdens de kwalificatietrainingen", vertelde senior. "In de vrije trainingen gaat het goed. Rijden we in de top tien. Dan laten we iets liggen tijdens de tijdtraining. Een paar tienden van een seconde is genoeg om naar achteren te duikelen op de grid. Terwijl het juist, vanwege die kleine verschillen zo belangrijk is om vooraan te staan, althans op een van de eerste drie rijen." Maar zoals gebruikelijk kennen de Bleekemolens het Europese spel in de Renault races. Sinds mensenheugenis is Michael op de internationale circuits te vinden, met name bij de Europa Cup wedstrijden. Als een raket ging hij van start, schoof al snel enkele plaatsen op. Halverwege de eerste ronde was er toch nog een hachelijk moment, toen vanwege een spin van een concurrent een lange ontwijkactie volgde door gras van het circuit in de East Midlands. Sebastiaan, de snelle leerling, volgde op twee plaatsen en schoof in de tweede ronde naar een twaalfde positie, een plek achter Michael. "Toen werd het moeilijk voor mij", aldus de 49-jarige coureur. De Clio van m'n voorligger (de Italiaan Medici-red.) lekte water. Ik kon niet te dicht achter hem gaan rijden. Anders had ik zo naast de baan gelegen. Daardoor verloor ik de aansluiting en dat was jammer vooral omdat m'n snelheid niet onder deed voor de kop. Uiteindelijk moest de Italiaan de pits opzoeken en reed de oud-Formule 1 coureur op een achtste plaats. "Toen begon de versnellingsbak op te spelen. Miste ik soms de vierde versnelling en kon ik een plaats in de top 5 vergeten." Hetzelfde euvel speelde Sebastiaan Bleekemolen parten. De jongeling werd nog voorbijgereden door de Zwitser Kamber en eindigde op de tiende plaats.

Uitslag: 1. Bellichi (Ita) 18 rnd. in 32:13.657 (134.78 km/uur); 2. Policand (Fra) op 2.740; 3. Greuet (Fra) op 5.508; 8. M. Bleekemolen (ned) op 14.739; 10. S. Bleekemolen (Ned) op 32.901; 12. Van Merksteijn (Ned) op 1:00.365; 13. Vink (Ned) op 1:00.695.
Niet gekwalificeerd: Bastiaans en van Buuren.

Stand kampioenschap (na 5 van de 9 wedstrijden):

1. Policand 110; 2. Campani (Ita) 78; 3. Greuet 72; 8. S. Bleekemolen 32; 15. Bastiaans en M. Bleekemolen 6.

Volgende race: 15 augustus, Nürburgring (Dui).
Voor info: Sebastiaan Bleekemolen tel.: 06-53197148 of Michael Bleekemolen tel.: 06-53160022

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie