Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ajaxied Machlas liet zijn paspoort bij zijn ouders liggen

Datum nieuwsfeit: 18-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Paspoort Machlas overgevlogen uit Kreta
Amsterdam, zondag 18 juli 1999.

In de categorie ruis, nog een aardig nieuwtje. Zondag wordt het paspoort van Nikos Machlas speciaal overgevlogen van Kreta naar Amsterdam. Ajax vertrekt dinsdag op oefenstage naar de Verenigde staten en zonder geldige documenten zal de Griek niet langs de strenge douane kunnen komen.

Machlas had het paspoort in Heraklion laten liggen bij zijn ouders. Om naar Nederland te reizen heeft hij het niet nodig. Binnen de Europese Unie zijn tenslotte de grenscontroles opgeheven. Overigens zal geen Griekse douanier het in zijn hoofd halen de held van Kreta de toegang tot zijn geboorteland te weigeren.

Ajax krijgt zondag hulp van een van zijn sponsors. Een piloot van Martinair haalt het paspoort op in de Kretenze hoofdstad en levert deze af op Schiphol. Veel Griekse immigranten in de VS zouden zeer teleurgesteld zijn als Machlas zou ontbreken in de oefenwedstrijden van Ajax.

Machlas ontbrak zaterdag bij de oefenwedstrijd tegen Elburg (15-1). Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de Griek een oefenwedstrijd aan zich voorbij laat gaan. 'Er is niets aan de hand.' aldus persvoorlichter Van Leeuwen van Ajax. 'Machlas heeft een lichte irritatie aan de lies en uit voorzorg speelde hij niet mee.'


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie