Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hasseltse kerk Tilburg blijft overeind

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

logo

19-7-99

De kogel is door de Hasseltse kerk: hij blijft overeind!

Wijkorganisatie Goirke-Hasselt voornaamste huurder

Na jaren onderzoek, overleg en onderhandeling is de kogel door de kerk: de gemeente koopt de kerk en pastorie aan de Hasseltstraat van de parochie Noord-West en verkoopt het complex onmiddellijk door aan TIWOS. Deze verhuurt de kerk aan de wijkorganisatie Goirke-Hasselt, die vele activiteiten en projecten in de kerk onderbrengt. Over het gebruik van de pastorie is nog geen besluit genomen. Het jongerenwerk van Kompaan heeft vooralsnog geen plaats in het complex.

De gemeente betaalt 1,2 miljoen aan de parochie voor het gebouw en verkoopt het voor f 575.001 weer door aan TIWOS. De gemeente legt er dus f 625.000 bij om dit imposante gebouw, dat geen monumentenstatus heeft, te behouden en gunstig te bestemmen voor sociaal-cultureel gebruik. Het ontwerp van architect Ad smeulders verandert weinig aan de voorkant van het gebouw. Binnenin de kerk worden de twee zijbeuken vergroot. Verder wordt de sacrestie, die in slechte staat verkeert, gesloopt en opnieuw gebouwd.

De wijkorganisatie Goirke-Hasselt zal hoofdhuurder zijn van de kerk. Dit betekent dat er allerlei activiteiten worden ondergebracht, bijvoorbeeld: ouderenwerk, peuterspeelzaal, vraagbaak, buurtwerkruimte en kinderwerk. Ook komt er naschoolse opvang en een vestiging van de openbare bibliotheek.

Op dit moment wordt nog onderzocht of en op welke wijze het jongerenwerk een plek kan krijgen in de Hasseltse kerk. De pastorie is daarbij het meest in beeld, maar blijkt vooralsnog qua ruimte te groot te zijn. Er wordt daarom nu bekeken of het mogelijk is het jongerenwerk samen met andere huurders in de pastorie te huisvesten.

De raad zal zich in september uitspreken over de aan- en verkoop. Verwacht wordt dat in het volgend voorjaar gestart wordt met de verbouwing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie