Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Tilburg ontvangt voorzittershamer

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

19-7-99

Burgemeester Stekelenburg neemt voorzittershamer van hout Tilburgse Lindenboom in ontvangst

Vandaag, ruim vijf jaar na dato, heeft burgemeester Stekelenburg de houten voorzitterhamer in ontvangst genomen die gemaakt is van het oude hout van de Tilburgse Lindenboom. De hamer is gemaakt door kunstenaar van de Pol.
Van de Pol was één van de velen die destijds gehoor gaf aan de oproep van wethouder Horvers om ideeën aan te dragen voor het oude hout (ca. 1 tot 1,5 kubieke meter).
De rest van het hout is overgedragen aan het Noord Brabants Natuurmuseum.

Op 20 april 1994 nam het toenmalige college van B&W het besluit de 350 tot 400 jaar oude lindenboom te kappen, mede vanuit het oogpunt van (verkeers)veiligheid. Een week later werd de boom geveld.

De lindenboom was 18 meter hoog en had een omtrek van 5,4 meter. Het was een kruising tussen een zomer- en winterlinde. De boom was al geruime tijd ziek en had last van rotting door invallend regenwater en een inwonende tonderzwam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie