Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag verkoopt EZH-aandelen

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

19 juli 1999

Den Haag verkoopt EZH-aandelen.

Burgemeester W.J. Deetman heeft vandaag voor de gemeente Den Haag, onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad, een overeenkomst ondertekend betreffende de verkoop van de aandelen van het Elektriciteitsbedrijf Zuid-Holland aan het Duitse bedrijf PreussenElektra.

Den Haag, dat tot vandaag juridisch eigenaar was van 15,8 procent van de EZH-aandelen, heeft enkele jaren geleden het vruchtgebruik van de aandelen verkocht. Het vruchtgebruik berustte tot vandaag bij Eneco. Eneco en de gemeente Den Haag zijn het eens over de noodzaak om tot een nadere verdeling te komen van de netto opbrengst van het Haagse aandelenpakket. Hoe hoog de netto opbrengst voor de gemeente uiteindelijk zal zijn, kan pas worden vastgesteld als bekend is welk bedrag aan zgn. stranded costs, dit zijn in het verleden gedane onrendabele investeringen, nog moet worden verrekend.

Na de zomer zal er in de betrokken raadscommissies een werkbespreking plaatsvinden over alle aspecten van de aandelentransactie. De gemeenteraad neemt op 16 september over de verkoop van de EZH-aandelen een besluit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie