Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bewoners grote steden gedragen zich minder milieubewust

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Minder milieubewust gedrag van bewoners grote steden

Ruim negen van de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder scheiden tuinafval van het overige afval en deponeren afvalglas in de glasbak. Een andere vorm van milieubewust gedrag, het voor een korte afstand laten staan van de auto, is minder populair. Maar zes van de tien personen neemt voor een verplaatsing van maximaal vijf kilometer vaak of altijd de fiets of gaat lopen.

Milieubewust gedrag Nederlandse bevolking 18 jaar en ouder, 1997 Milieubewust gedrag Nederlandse bevolking 18 jaar en ouder, 1997

Over het algemeen geldt dat naarmate de stedelijkheid van de woonomgeving toeneemt, het milieubewuste gedrag vermindert. Vooral in de zeer sterke verstedelijkte gebieden, waaronder de grote steden, geldt bijvoorbeeld dat een kleiner deel van de bevolking het afval scheidt dan in de andere gebieden.

Zo houdt van de inwoners van zeer sterk stedelijke gebieden 55% groente- en fruitafval apart, 76% het tuinafval en 77% het oud papier apart. In de niet-stedelijke gebieden zijn deze percentages (respectievelijk 91, 95 en 97 ) aanzienlijk hoger.

Een uitzondering hierop vormt het gebruik van de auto of openbaar vervoer. In de grote steden kiest men voor de korte afstanden vaker de fiets of de benenwagen dan op het platteland.

Hans Schmeets en Ferdy Otten

Bron: De leefsituatie van de Nederlandse bevolking 1997 deel 2

Voor meer informatie: (hjsn@cbs.nl)
transp.gif (883 bytes) transp.GIF (89 bytes)

Aflevering 19 juli 1999

Webmagazine
Celcapaciteit op peil
Ruim een kwart van de Nederlanders doet beroep op rechtshulp Minder milieubewust gedrag van bewoners grote steden In 1998 ruim 10% minder adopties
mail de redactie mail de redactie

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 1999 Bronvermelding is verplicht.
Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 19 juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie