Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 07/19/99

Persberichten provincie Groningen/
Maandag 19 juli 1999

Dagelijkse berichten districten West, Noord, Midden en Oost

Lauwersoog: Motorrijder gewond
Een 60-jarige man uit Meeden is gistermiddag gewond geraakt bij een ongeluk op de Marneweg. Bij de kruising met de haven reed de man met zijn motor tegen een 75-jarige automobilist uit Breda aan. De man is met een gebroken pols overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen

Veendam: Man gepakt wegens diefstal
De politie heeft gistermiddag een 42-jarige man uit Sappemeer aangehouden voor diefstal op het terrein van een autosloper aan de N33. De man had zijn auto op een parkeerhaven gezet, waardoor de lege auto opviel bij de politie. Die zag dat er een vlaggenstok aan de andere kant van de sloot lag en besloot te wachten. Na een paar minuten sprong de man met een vuilniszak onder de arm met de vlaggenstok weer naar de andere kant en reed weg richting Meeden. De politie zette de man vervolgens aan de kant. In de vuilniszak zaten twee remcilinders. Vervolgens is de man overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau verlate.

Slochteren/Hoogezand: Bestuurder twee keer onder invloed (1) De politie heeft gisteravond een 37-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor het rijden onder invloed op de N378 (1,3 promille). De man kreeg ter hoogte van de Rengersbrug een stopteken dat hij negeerde. Op de Meeuwenstraat stopte hij en kon met veel duw en trekwerk in de auto worden gezet. In de politieauto ontstond een schermutseling, waarbij enkele rake klappen vielen. Uiteindelijk kon de man geboeid worden overgebracht naar het bureau voor verhoor. Ook daar vielen klappen, omdat de man agressief werd. Hij moest uiteindelijk door een dokter worden behandeld i.v.m. een licht beschadigd hoornvlies. Dit belette de man niet om zes uur later weer achter het stuur te kruipen. Hij werd op de Sluiskade in Hoogezand gesignaleerd en vervolgens aangehouden. Zijn alcoholpromillage was inmiddels gezakt naar 1, maar nog steeds teveel om te mogen rijden. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Sappemeer: Bestuurder onder invloed (2)
Een 24-jarige man is vannacht op De Vosholen aangehouden voor het rijden onder invloed (1,8 promille). De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Muntendam: Bestuurder onder invloed (3)
Een 38-jarige man uit Hoogzand is gistermiddag op de N33 aangehouden voor het rijden onder invloed (promillage van 2,3). De man reed met drie kleine kinderen achter in richting Meeden, waar hij de kinderen wilde afzetten bij de moeder. De politie nam na de ademanalyse deze taak graag voor haar rekening. De man is met een dagvaarding naar huis gestuurd. Zijn auto had geen geldige APK en bleek bovendien niet verzekerd te zijn.

Veendam, burenruzie
De politie heeft vannacht een 39-jarige man uit Veendam aangehouden voor huisvredebreuk, vernieling en mishandeling. De man was de woning van zijn 35-jarige buurman aan de Berkel binnengedrongen en eiste 500 gulden van hem. Dit bedrag had de buurman in december 1998 als boete opgelegd gekregen, omdat hij zich toen ook schuldig maakte aan huisvredebreuk. Nadat de belager de voordeur had geforceerd, barricadeerde de buurman zijn slaapkamerdeur met meubels. De buurman kwam echter toch binnen en sloeg het slachtoffer tegen het gezicht, die daardoor werd geveld. Ondanks dat de politie inmiddels ook in de slaapkamer stond, zag de 37-jarige vriendin van de belager kans het slachtoffer nog in zijn gezicht te krabben. Beide verdachten zijn voor verhoor meegnomen naar het bureau.

Veendam: Mishandeling
Twee mannen van 35 en 37 jaar zijn gisterochtend door nog niet achterhaalde mannen in een woning aan de Talmastraat mishandeld met een honkbalknuppel. Hierdoor liep de 35 bewoner van het pand een barstwond op aan zijn kin en de 37-jarige vriend twee bulten op zijn hoofd en een pijnlijke arm. De 35-jarige man deed gisterochtend de deur open toen er werd gebeld. De man werd gelijk belaagd door een aantal mannen, die naar binnen stormden. Naast de verwondingen, werden er ramen en een meubelstuk kapotgemaakt met de honkbalknuppel. Daarna vertrokken de mannen.

Zuidbroek: Snelheidsduivel ontkomt (voorlopig) aan politie De politie heeft gistermiddag om veiligheidsredenen een achtervolging op de A7 moeten staken toen een 42-jarige man uit IJlst met hoge snelheid over de snelweg reed. Bij Zuidbroek werd een videowagen van Regiopolitie Groningen ingehaald. Deze zette daarop de achtervolging richting Duistland in. De snelheid liep daarbij op tot over de 200 kilometer per uur. Stoptekens werden genegeerd, zo ook signalen van gewaarschuwde surveillancewagens. Bij Winschoten reed de man meer dan 241 km/u. en reed langzaam weg bij zijn achtervolgers. Bij de Duitse grens werd de achtervolging gestaakt. De Duitse politie heeft zonder resultaat gezocht. De bestuurder is echter bekend.

Hoogezand: Man aangehouden
De politie heeft gisteravond een 40-jarige man aangehouden die met een kapmes op de hand van zijn 49-jarige buurman had geslagen. Deze moest zich voor behandeling bij een dokter melden. De 40-jarige man meldde zich zelf bij het bureau en is ingesloten voor nader onderzoek.

Stadskanaal: Man door het lint
Een 29-jarige man is gistermorgen in zijn woning aan de Prins Hendriklaan volledig door het lint gegaan en vernielde daarbij zijn volledige interieur. Hij gooide zijn tv en enkele ramen naar beneden van de galerij en sloeg alle ramen in zijn woning stuk. De politie kon de man uit zijn woning halen en na doktersbehandeling naar huis sturen met een aantal kalmeringspillen, omdat de man niet vrijwillig wenste opgenomen te worden.

Voor nadere infonmatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie