Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP levert iGrafx Professional als onderdeel van Changengine

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hewlett-Packard integreert Micrografx' iGrafx Professional en iGrafx Process in beheeroplossing voor bedrijfsprocessen

Hewlett-Packard levert iGrafx Professional als onderdeel van 'Changengine'

Maarssen, 19 juli 1999 - Micrografx kondigt een strategische samenwerking aan met Hewlett-Packard voor de integratie van de beheeroplossingen voor bedrijfsprocessen van beide bedrijven. Het betreft Micrografx iGrafx Professional en Changengine, Hewlett-Packards beheergereedschap voor bedrijfsprocessen.

Hewlett-Packards Communications Industry Business Unit zal de iGrafx Professional-ontwikkel-oplossing integreren in Changengine met iGrafx' API-set als front-end. Deze oplossing wordt opgenomen in de Changengine-server die geleverd wordt via de wereldwijde verkooporganisatie van HP. Met behulp van iGrafx Professional kunnen gebruikers de opbouw van hun bedrijfsprocessen versnellen, hetgeen een belangrijke factor is voor een succesvolle implementatie van HP's bedrijfsproces-beheergereedschap. Beide bedrijven werken bovendien samen aan ontwikkelstrategieën om de mogelijkheden van iGrafx System uit te breiden op het gebied van simulatie en realtime controle van bedrijfsprocessen.

Interactieve blauwdrukken voor veranderingen
"Klanten willen hun bedrijfsprocessen kunnen modelleren en de veranderingen zo snel mogelijk in praktijk kunnen brengen," zegt Mike Shaw, product marketing manager voor Changengine bij Hewlett-Packard. "Dit wordt mogelijk doordat wij ons gereedschap Process Definer bouwen met iGrafx Professional en vervolgens integreren in Changengine."

Het iGrafx Professional softwareplatform, opvolger van Micrografx' ABC FlowCharter-software, omvat geavanceerde grafische applicaties voor informatievoorziening, met behulp van diagrammen van de bedrijfsprocessen, organogrammen en andere gestructureerde visuele modellen. Met iGrafx kunnen managers snel bestaande processen visueel vastleggen, vervolgens simulaties uitvoeren en alternatieve benaderingen uitproberen om het proces te optimaliseren.

Volgens Eric Stammer, de ontwerper van de HP Changengine, is de geïntegreerde informatievoorziening van iGrafx een belangrijke factor in de keuze voor deze oplossing. "Na een diepgaande evaluatie van diagram- en procesmodelleringsprogramma's, bleek iGrafx Professional veel meer te bieden dan standaard tekenprogramma's," zegt Stammers. "Het is gebruikersvriendelijk ontworpen en is volledig afgestemd op bedrijfsprocessen. De programmeerinterfaces zijn zeer uitgebreid, zodat we snel verbeteringen kunnen aanbrengen. Gebruikers van Changengine kunnen hiermee procesdefinities uitbreiden met processimulatie en monitoring."

Over Hewlett-Packard Changengine
HP Changengine is een bedrijfsbrede procesmanager die ondernemingen in staat stelt om hun bedrijfsprocessen te automatiseren en nieuwe, procesgebaseerde oplossingen te ontwikkelen. Om dit te bereiken, biedt HP Changengine een krachtig bedrijfsmodelleringsgereedschap, waarmee managers en analisten snel oplossingen kunnen bouwen door hun onderliggende bedrijfsdiensten op een nieuwe manier in te zetten. Deze diensten worden geleverd door medewerkers, zakelijke applicaties of zakelijke partners. Eenmaal geïmplementeerd, kunnen deze processen eenvoudig worden uitgebreid en leveren ze waardevolle gegevens en berekeningen op. Meer informatie over Changengine is te vinden op www.hp.com/go/Changengine.

Over het Micrografx iGrafx System
Het iGrafx System combineert interoperabiliteit, schaalbaarheid, beheerbaarheid en de mogelijkheid tot uitbreiding in één. Alle componenten zijn volledig interoperabel en het systeem werkt naadloos samen met Microsoft Office en de bedrijfskritische systemen in een organisatie. Met de iGrafx Professonional-module kunnen gebruikers diagrammen maken, en deze daarna eenvoudig gebruiken in iGrafx Process voor een simulatie van een 'wat als'-situatie. Om de interactiviteit te optimaliseren is het mogelijk om de applicaties eenvoudig aan te passen met behulp van de geïntegreerde ontwikkelomgeving iGrafx Development, die een reeks APIs omvat. Zowel iGrafx Professional, iGrafx Process als iGrafx Development zijn volledig compatibel met Visual Basic for Applications (VBA) 6.0, de algemene applicatie-programmeertaal van Microsoft. Dit betekent dat het systeem verregaand geïntegreerd kan worden in andere applicaties die VBA ondersteunen.

Hewlett-Packard
Hewlett-Packard is een toonaangevend, wereldwijd actief leverancier van computersystemen, oplossingen voor beeldbewerking en diensten voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. HP biedt haar klanten de kans om de mogelijkheden van Internet optimaal te gebruiken. HP behaalde op computergebied een omzet van $ 39,5 miljard in het fiscale jaar 1998 en is van plan om een nieuwe onderneming te lanceren voor haar test- en meetapparatuur, semiconductors, en producten voor chemische analyse en medische doeleinden. Dankzij haar marktleiderschap in diverse segmenten zal deze technologieonderneming zich richten op nieuwe kansen, zoals communicatieproducten en biowetenschappen. Met 123.000 werknemers boekte HP in het fiscale jaar 1998 een totale omzet van circa 47 miljard dollar. Meer informatie over HP, haar producten en het jaar 2000-programma van de onderneming is te vinden op www.hp.com.

Micrografx
Micrografx, opgericht in 1982 (NASDAQ: MGXI), is wereldwijd marktleidend leverancier van grafische software voor ondernemingen met focus op drie categorieën gebruikers: proces-, ERP- en netwerkspecialisten, professionele ontwerpers en algemene, zakelijke gebruikers. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Micrografx bevindt zich in Richardson, Texas. R&D-faciliteiten zijn gevestigd in Richardson, Los Angeles en Portland. De onderneming heeft daarnaast internationale kantoren in Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en werkt samen met vertegenwoordigers in Denemarken, Polen, Spanje en Zwitserland. Aanvullende informatie over het grafische softwareassortiment van Micrografx is te vinden op de Micrografx web site, www.micrografx.com/. Trialversies kunnen bij Micrografx worden aangevraagd, ook is het mogelijk deze via de web site te downloaden.

Voor meer informatie:
Micrografx B.V., Kareen Daenen, Tel: 0346 - 558 181 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV,
Berith Selling, tel: 023 - 562 82 08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie