Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunst van Von Dömming en Vd Water in politiebureau Groningen

Datum nieuwsfeit: 19-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/19/99

Tentoonstelling Von Dömming / Van de Water in hoofdbureau/ Uitnodiging tentoonstelling

Tot en met 31 augustus is in de hal van het hoofdbureau aan de Rademarkt te Groningen recent werk te zien van Jakobine von Dömming (1959) en Hein van de Water (1954).

Jakobine von Dömming maakt schilderijen in pasteltonen, zowel figuratief als abstract. Op de tentoonstelling is een afspiegeling te zien van haar reizen naar Cuba en van een nieuw ingeslagen levensweg, waarin mensfiguren, dieren en elementen uit haar omgeving centraal staan.

Naast de schilderijen van Jakobine is er monumentaal werk van de audodidact Hein van de Water. Terugkerend thema in zijn werk is de zoektocht en het onderzoek naar het leven. Door middel van spiralen, oude afbeeldingen en vondsten uit de oudheid weet hij dit thema in wisselende technieken steeds vanuit een ander gezichtspunt te benaderen. In dit geval heeft dat geleid tot een in glas gesmolten eigen vingerafdruk.

De tentoonstelling kan worden bezichtigd tijdens de openingstijden van het bureau aan de Rademarkt 12 te Groningen.

Nadere informatie; afdeling voorlichting, telefoon 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie