Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburg: Subsidiessysteem sportverenigingen bijgesteld

Datum nieuwsfeit: 20-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

20-7-99

Subsidiessysteem sportverenigingen vanaf 2000 bijgesteld

Het college van B&W heeft maandag j.l. besloten het huidige subsidiesysteem ter stimulering van sport op een aantal punten bij te stellen.
Vanaf 2000 kunnen alle takken van sport die zijn erkend door de NOC*NSF voor subsidie in aanmerking komen als ze niet commercieel of professioneel worden beoefend. Uitzondering hierop vormen de onevenredig dure sporten en de sporten waar nauwelijks kosten aan verbonden zijn. Daarnaast zal meer dan voorheen naar de geboden kwaliteit wordt gekeken. Om de kwaliteit te waarborgen wordt subsidie voortaan gekoppeld aan projecten met het doel de sportkwaliteit te verbeteren. Deze projecten worden uitgevoerd door Bureau Ondersteuning Tilburgse Sport (BOTS). Op basis van een overeenkomst die de vereniging sluit met de gemeente Tilburg kan projectsubsidie worden verstrekt. Als tegenprestatie wordt van de sportvereniging verwacht dat ze participeren in een dergelijk doelgroepproject. Los van deze "project" subsidies blijft de basissubsidie voor de jeugd gehandhaafd, zij het niet in een percentage van 80% maar van 70 % van de totale jeugdsportsubsidie. In plaats van de vroegere 20% wordt nu 30% van de jeugdsportsubsidie projectsubsidie. Ouderensubsidie en subsidie voor mensen met een handicap worden geheel in projectsubsidie omgezet. De huidige minderhedensubsidie vervalt. Vanaf 2000 kunnen sportverenigingen ook subsidie ontvangen om kaderleden op te leiden. In tegenstelling tot de huidige situatie wordt geen subsidiebedrag per kaderlid uitgekeerd. Het nieuwe systeem zal na de zomervakantie in de commissie SPOI besproken worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie