Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vierdaagse start met 36.809 wandelaars

Datum nieuwsfeit: 20-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hoog aantal 'niet-aanmelders'

Vierdaagse telt 36.809 starters

NIJMEGEN - Er zijn dinsdagochtend 20 juli uiteindelijk 36.809 wandelaars, afkomstig uit 57 verschillende landen, begonnen aan de 83ste Vierdaagse. Dat zijn er 739 meer dan vorig jaar. Maandag hebben 1.607 mensen hun startkaart voor de eerste dag niet afgehaald. Dat aantal 'niet-aanmelders' is, vergeleken met vorige jaren, opmerkelijk hoog.

De start van de 83ste Vierdaagse verliep dinsdagochtend tussen 04.00 en 08.00 uur op rolletjes. De eerste starters op de 50 kilometer, stonden al vanaf één uur 's nachts te wachten om van marsleider Chris Bos, onder grote media-belangstelling, de eerste startknip in ontvangst te nemen. "We willen later kunnen zeggen dat we in de laatste Vierdaagse van dit millenium als eersten zijn gestart", aldus de allereerste wandelaars die van start gingen.

Voor het eerst sinds 1909 is de Vierdaagse niet officieel geopend verklaard. Dat had zoals elk jaar gebruikelijk maandagavond moeten gebeuren tijdens de Vlaggenparade. Die werd echter door plotseling opkomend noodweer voortijdig afgebroken. De organisatoren vonden het om veiligheidsredenen niet verantwoord om de openingsceremonie voor te zetten, nadat een ware wolkbreuk zich boven het noodstadion op de Goffert had ontladen. Het merendeel van de duizenden toeschouwers, maar ook de vele honderden deelnemers aan het defilé, die al buiten het stadion opgesteld stonden om binnen te marcheren, haalden een nat pak.

Informatie geactualiseerd tot 20 juli 1999

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie