Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kosovaren naar Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 20-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

20-07-1999

Kosovaren naar Delfzijl

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl heeft op 04-05-1999 besloten om versneld ongeveer 40 plaatsen, dit komt overeen met 10 woningen, beschikbaar te stellen voor de opvang van vluchtelingen. Minister R.H.L.M. van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid en de Commissaris van de Koningin, de heer J.G.M. Alders hadden aan gemeenten gevraagd wat zij zouden kunnen doen om de opvang van Kosovaren mogelijk te maken.

In overleg met de Woningstichting Delfzijl werd besloten om vervroegd 10 woningen beschikbaar te stellen, boven op het huidige contingent, voor de huisvesting van VVTV-ers (dit zijn personen die een voorwaardelijke vergunning tot verblijf hebben).

De tien woningen zijn de afgelopen periode, verspreid over Delfzijl, geselecteerd en ingericht. Acht van de tien woningen zijn inmiddels bewoond. Zeven van deze woningen worden bewoond door etnisch Albanese gezinnen die op uitnodiging van de regering vanuit Kosovo naar Nederland zijn gehaald.

Medewerkers en vrijwilligers van de Stichting Vluchtelingen en Nieuwkomers (SVN) zijn belast met de opvang en maatschappelijk begeleiding van de vluchtelingen.

__

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt J.K. Oolders, telefoon 0596-639393.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie