Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ingebruikname atletiekpiste Blaarmeersen Gent

Datum nieuwsfeit: 21-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Gent

Nieuwe toplaag atletiekpiste Blaarmeersen

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe toplaag van de atletiekpiste aan de Blaarmeersen. Het Recreatiepark Blaarmeersen beschikt over een officiële kunststofpiste met 8 banen. De kunststofbaan (in gebruik sinds 1982) had dringend nood aan een "retopping".
Na een grondige schoonmaakbeurt wordt een nieuwe polyurethaan-toplaag in twee lagen van 2 mm dikte op de rubberen onderlaag aangebracht. Op de meest versleten plaatsen wordt tevens de onderlaag vernieuwd. Daarna wordt de belijning opnieuw aangebracht zodat men - althans inzake uitzicht - over een volledig nieuwe piste zal beschikken.

De standen voor hoog- en verspringen, evenals het speerwerpen werden eveneens volledig vernieuwd. Hier werd de ondoorlatende kunststof vervangen door een doorlatend type, zodat plasvorming van regen niet meer zou mogen voorkomen. Tevens werd de verspringstand "dubbel" aangelegd zodat steeds in de beste omstandigheden aan competitie kan worden gedaan.

Er wordt met spanning uitgekeken naar de resultaten op de eerstkomende
21 juli-meeting, waar de vernieuwde piste de eerste keer volledig zal worden gebruikt.

Informatie

Sportdienst
Zuiderlaan 5

9000 Gent
Tel. (09)243 88 90 - fax (09)243 88 99
e-mail (sport@gent.be).

Last modified on: 16/07/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie