Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Limburg verontrust over intrekking steun aan pomphouders

Datum nieuwsfeit: 21-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

GS verontrust over intrekking steun aan pomphouders langs de grens


114/99

Maastricht, 20 juli 1999

GS VERONTRUST OVER INTREKKING STEUN AAN POMPHOUDERS LANGS DE GRENS

Het College van Gedeputeerde Staten van Limburg is verontrust over de berichten uit Brussel over de intrekking van de financiële compenstatie voor pomphouders in de grensstreek. Naar de mening van het provinciaal bestuur mochten de door accijnsverhogingen getroffen pomphouders er van uitgaan dat de getroffen regeling de toets der Europese kritiek kon doorstaan. Het is voor GS dan ook niet acceptabel dat de regeling wordt stopgezet en dat tal van pomphouders al uitgekeerde compensatie zouden moeten terugbetalen. GS zullen zich tot de verantwoordelijke bewindslieden wenden om nogmaals op de financiële en economische belangen van de pomphouders in de grensstreek te wijzen.

De nu ontstane situatie illustreert volgens het provinciaal bestuur van Limburg andermaal dat Haagse wet-en regelgeving onvoldoende getoetst wordt op de effecten ervan voor de grensstreken in Nederland. Op velerlei gebied worden maatregelen genomen die weliswaar houdbaar zijn voor de binnenlandse situatie maar Limburg ervaart als geen andere provincie dat Nederland geen eiland in Europa is. Limburg grenst over een veel grotere lengte aan het buitenland dan aan Nederland: de grens met Gelderland en Noord-Brabant is 11 resp. 100 km. Aan de oostkant grenst Limburg daarentegen over 198 km aan Duitsland en in het westen en zuiden over een afstand van 125 km aan België. Het moge dan ook duidelijk zijn dat juist Limburg dagelijks met grensvraagstukken zoals de verhoging van brandstofaccijnzen, te maken heeft. De problemen van de pomphouders tonen pijnlijk duidelijk aan dat accijnsverhogingen in Europees verband bezien hadden moeten worden, zoals herhaaldelijk door het provinciaal bestuur van Limburg is bepleit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie