Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Korps Groningen

Datum nieuwsfeit: 21-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/21/99

Persberichten stad Groningen/
Woensdag 21 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Verkeerscontroles
Een 52-jarige automobilist uit Westerbroek is dinsdagochtend gecontroleerd op de Winschoterweg. De man die van Duitse afkomst is en al sinds zestien jaar in Nederland verblijft en reed al die tijd op zijn Duitse rijbewijs. De man moest zijn auto laten staan en kreeg een proces-verbaal.
Dinsdagochtend is bij de Waardbrug op de Rijksweg gecontroleerd op het rijden door het rode licht. Vijftien fietsers maakten de overtreding en kregen een bekeuring.
Op de van Lubeckweg werd dinsdagavond een 34-jarige automobiliste uit Kiel-Windeweer aan een controle onderworpen. De vrouw bleek nog een gevangenisstraf van zeven dagen te hebben openstaan. Zij is ingesloten voor justitie.

Autokraker aangehouden door eigenaar
Een buurmeisje waarschuwde een 22-jarige man uit Groningen dat een man in de Moesstraat in zijn auto zat. De man wist de 29-jarige autokraker, die een tochtraampje had vernield om in de auto te komen, te overmeesteren. De 29-jarige bleek in het bezit van inbrekersgereedschap en is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
Op de Westersingel is dinsdagnacht een 34-jarige automobilist uit Norg aangehouden voor het rijden onder invloed. De man had 0.7 promille in het bloed en kreeg daarvoor een boete van f 390.- en een dagvaarding. Omdat zijn auto niet meer verzekerd was is zijn auto naar de politieopslag gebracht.

Tasjesroof
Op de Museumbrug is dinsdagnacht omstreeks 04.00 uur een 58-jarige vrouw uit Groningen beroofd van haar handtas. De vrouw werd van achteren aangevallen door een man die haar een vuistslag op het hoofd gaf. Haar handtas met daarin een portemonnee werd weggenomen.

Voor nadere informatie, afdeling voorlichting, tel. 050-5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie