Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kaapse Ajacieden bij Bafana Bafana

Datum nieuwsfeit: 21-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Kaapse Ajacieden bij Bafana Bafana
Amsterdam, woensdag 21 juli 1999.

Brendan Augustine, spits van Ajax Cape Town, is de verrassing in de Zuid-Afrikaanse selectie voor het komende duel tegen Namibie. Na een afwezigheid van een jaar werd de aanvaller onverwacht geselecteerd voor de kwartfinale van de Cosafa Castle Cup, op 31 juli in Windhoek.

Augustine, vroeger spelend bij het Oostenrijkse Lask, keerde deze zomer naar Zuid-Afrika en is nu een van de aanvallers van Ajax Cape Town. Tijdens het WK stuurde bondscoach Phillipe Troussier de aanvaller naar huis, nadat hij op de vrije avond later thuiskwam dan de afgesproken tijd.

'Hij heeft zijn straf uitgezeten,' aldus de nieuwe bondscoach Trot Moloto. 'Ik heb al bekeken voordat hij Oostenrijk verliet en was onder de indruk van zijn inzet en werklust. Het was een kwestie van tijd voordat ik hem weer zou oproepen voor de selectie.'

Moloto heeft voor het duel in Windhoek maar vier in het buitenland spelende Zuid-Afrikanen ter beschikking. Dit komt doordat veel Europese clubs zich nu voorbereiden op het komende seizoen. Ook Ajacieden Benni en Aron Moekona, anders vaste krachten van Bafana Bafana, werden niet opgeroepen.

Door de afwezigheid van Lucas Radebe, aanvoerder van Leeds United, weet Moloto nog niet wie hij zal aanstellen als aanvoerder. Binnen de selectie is ook Jerome McCarthy opgenomen, de oudere broer van Benni. Matthew Booth is de andere Ajacied die deel uitmaakt van de 18-koppige selectie.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie