Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling 'Kabouters in Schiedam'

Datum nieuwsfeit: 21-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 20 MEI 1999

Persbulletin Zuidhollands Bureau Toerisme

Kabouters in Schiedam

In het Nederlands Gedistilleerd Museum te Schiedam is tot en met 28 november de tentoonstelling `Louter Kabouters, reuzen in reclame!' te zien. De expositie laat een verzameling reclame-uitingen zien, waarin kabouters de hoofdrol spelen. Verschillende merken hebben deze eeuw hun producten, waaronder jenever en koffie verbonden met het imago van de kabouter. Ze zijn wijze raadgevers, beschikken over geheimzinnige toverkrachten om vooral `s nachts mensen vermoeiende en vervelende klussen uit handen te nemen. Zij draaien ook op voor zwaar werk, zoals het maken van bijzondere jenevers en heerlijke koffie. Kabouters hebben zo, vaak omgeven met een legende, carrière gemaakt als reuzen in de reclame. Beroemde voorbeelden zijn onder andere Pinneke Proost voor Kabouter Jenever en kabouter Piggelmee voor Van Nelle. In de museumwinkel is een beperkt aantal originele kabouterreclame-artikelen te koop.

Informatie: Nederland Gedistilleerd Museum `De Gekroonde Brandersketel', Lange Haven 74-76, Schiedam, tel: (010) 426 12 91

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie