Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Almere maakt plannen bekend voor nieuw beleid in 2000

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

Persbericht 205

22 juli 1999

COLLEGE B EN W MAAKT PLANNEN BEKEND VOOR NIEUW BELEID IN 2000

Ook voorstellen gepresenteerd 'oud voor nieuw' en nieuwe meerjaren-investeringen

Bijna 16,3 miljoen gulden is volgens het college van B en W in het jaar 2000 beschikbaar voor nieuwe plannen van de gemeente. Voor een deel (ruim fl. 4 miljoen) wordt dit bedrag 'gevonden' door bestaand beleid te schrappen of uit te stellen (oud voor nieuw). Een ander deel
-9,7 miljoen gulden- is het positieve resultaat van de jaarrekening 1998. Wethouder Douwe Halbesma van financiën c.a. maakte vandaag bekend welke nieuwe plannen de leden van het college van B en W met de fl. 16,3 miljoen willen realiseren. Samen hebben zij een omvangrijke 'verlanglijst' opgesteld, die bij complete uitvoering bijna fl. 30 miljoen zou kosten.
Te veel dus om te kunnen waarmaken. De leden van de gemeenteraad geven in de komende maanden hun mening over de lijst van B en W; ze zullen daarbij plannen schrappen en wellicht nog nieuwe toevoegen. Ook de inwoners van Almere zullen door de gemeenteraadsfracties om hun mening worden gevraagd.

Van de in totaal fl. 16,3 miljoen voor nieuw beleid, kan volgens het college van B en W fl. 4 miljoen worden 'gevonden' in bestaand beleid. Net als de voorstellen voor nieuw beleid, zijn deze 'oud voor nieuw'-plannen onderwerp van gesprek in de komende maanden. Ook bevat de nota van wethouder Halbesma voorstellen voor nieuwe diepte-investeringen in voorzieningen in de stad, zoals scholen en sportaccommodaties. Dit betreft het zogenaamde Meerjaren investeringsprogramma MIP.

De procedure
In 1998 heeft het Almeers gemeentebestuur voor het eerst deze werkwijze gekozen. Door een omvangrijke 'verlanglijst' voor te leggen aan de gemeenteraad, waarbij kan worden geschrapt en toegevoegd, heeft de gemeenteraad veel grotere invloed op het nieuwe beleid dan wanneer een kant en klaar voorstel zou worden aangeboden door B en W. De politieke partijen in de gemeenteraad zullen, ieder op hun eigen wijze, de Almeerse bevolking raadplegen. Dit gebeurt na de zomervakantie, in de maanden september en oktober.

De voorstellen voor oud voor nieuw, nieuw beleid en het Meerjaren investeringsprogramma (MIP) maken onderdeel uit van de begrotingsvoorstellen voor 2000. Eind september zal wethouder Halbesma de overige onderdelen van de begroting 2000 presenteren.

In de week van 4-7 oktober zal het geheel informatief worden besproken in alle (avond)-commissievergaderingen van de gemeenteraad. Op donderdag 14 oktober zullen de raadsfracties uitgebreid reageren in een gezamenlijke vergadering van de gemeenteraads-commissies Algemene zaken en Financiën. Hierop volgend zal het college van B en W een definitief voorstel voor 'oud voor nieuw', nieuw beleid en MIP presenteren.

Begin november zullen de raadsfracties schriftelijk hun officiële eerste termijnreacties op de complete begrotingsvoorstellen indienen bij het college van B en W. Deze worden in een verkorte versie gepubliceerd in het Groene Weekblad van zaterdag 6 november. Op donderdag 11 november vinden tenslotte vanaf ca. 10.00 uur de afsluitende algemene beschouwingen plaats van de gemeenteraad. In die vergadering worden de begroting voor 2000, inclusief oud voor nieuw, nieuw beleid en het MIP definitief vastgesteld.

Alle commissie- en raadsvergaderingen zijn openbaar toegankelijk; insprekers dienen zich van tevoren aan te melden.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie