Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetsvoorstel invoering sociaal-fiscaal nummer in de AWBZ

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Registratiekamer

Wetsvoorstel invoering sociaal-fiscaal nummer in de AWBZ

(22 juli 1999, 99.A.0372.01)
De regering wil het sofi-nummer in de administratie van de uitvoeringsorganen van de Algemene wet bijzondere ziektekosten (AWBZ) invoeren en daarmee de invoering van het sofi-nummer in de sociale verzekeringswetten voltooien. De AWBZ moet worden gewijzigd om het gebruik van het sofi-nummer mogelijk te maken. De regering vraagt de Registratiekamer om advies.

Registratiekamer:
De Registratiekamer komt tot een positief advies over het wetsvoorstel. De Registratiekamer wijst daarbij op een tweetal punten. Ten eerste is de AWBZ een sociale zekerheidswet en past daarom binnen het domein waarvoor het sofi-nummer is bestemd. Ten tweede is het van belang een onderscheid aan te brengen tussen informatie voor de zorgkant enerzijds en voor de financieringskant anderzijds. De Registratiekamer adviseert de staatssecretaris van VWS te waarborgen dat het sofi-nummer in de AWBZ alleen gebruikt wordt voor de financiële afwikkeling van declaraties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie