Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tobiasen maakt rentree bij Ajax 2

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Tobiasen maakt rentree bij Ajax 2
Elst, donderdag 22 juli 1999.

Ole Tobiasen maakte woensdagavond zijn rentree in een oefenwedstrijd van Ajax 2. De Deen speelde dertig minuten mee tegen tweedeklasser Spero uit Elst (10-0). In de eerste helft stond hij centraal in de verdediging opgesteld. Het was zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware knieblesure van november vorig jaar.

De eerste helft kwam Ajax langzaam op gang. Er was een afgekeurd doelpunt van Spero, vermeend buitenspel, voor nodig om de ploeg wakker te schudden. Uiteindelijk tekende Dean Gorre aan voor de enige treffer voor rust.

Net als in de eerste oefenwedstrijd van het tweede speelde woensdag weer veel oud-gedienden mee. Naast Gorre reisden ook Rudy, Hoekstra, Kinkladze, Babangida en Kinkladze niet mee met het eerste elftal naar de Verenigde Staten.

De doelpuntenregen viel pas in de tweede helft. Pas na de inbreng van Kwame Quansah, Jeroen Ketting en A-selectiespelers Culina en Ikedia, ieder goed voor één doelpunt, kwam het duel pas goed op gang. Vooral de Nigeriaan was niet te volgen. Met zijn razendsnelle acties bracht de rechtsbuiten enkele malen spitsen Ledezma (3 x) en Quansah (2 x) in stelling.

Ook het optreden van Jeroen Ketting (2 x) was opvallend. De jeugdspeler van de A1 maakte een prachtig doelpunt met een stiffie à la Bergkamp.

Raoul Breinburg keepte voor het eerst mee met de grote jongens. De doelman van de A1 was extra reserve omdat Tim Orlowski verplichtingen had in Zeist. Halverwege de wedstrijd reisde hij af naar een jeugdselectie van de KNVB. Trainer Bruins Slot liet Breinburg niet voor niets mee reizen naar de Betuwe. Bij een comfortabele stand van 8-0 stond de jeugdspeler twintig minuten onder de lat.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie