Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Groningen

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen: B & W besluiten

Inhaalactie voor onderhoud asfaltwegen
B&W stellen de raad voor akkoord te gaan met een extra investering van 10 miljoen gulden in het onderhoud van de stedelijke asfaltwegen. Hoewel dat geld er niet is, kan deze investering toch zonder extra kosten worden gedaan.
Wethouder René Paas, verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van de openbare ruimte, heeft hiervoor door de directie Openbare Werken een gewiekst plan laten uitwerken. Een diepte-investering op korte termijn, die zichzelf terugbetaalt uit wat op langere termijn aan calamiteitenonderhoud wordt bespaard.

Datum besluit: dinsdag, 20 juli 1999
Nota: Financiering onderhoud asfaltverhardingen

Nieuwe regels bouwstoffen
Op 1 juli is het Bouwstoffenbesluit in werking getreden. Dit besluit moet hergebruik van bouwmaterialen en licht verontreinigde grond bevorderen en er voor zorgen dat schone gebieden ook schoon blijven. Doel van het besluit is om te verhinderen dat het toepassen van bouwstoffen en (licht) verontreinigde grond leidt tot verontreiniging van de bodem en/of het oppervlaktewater. Daarom stelt het Bouwstoffenbesluit eisen aan de toepassing van steenachtige materialen zoals beton, dakpannen, bakstenen en grond in bijvoorbeeld wegen en bruggen.
De gemeente heeft op verschillende manieren met het besluit te maken. Aan de ene kant als bouwer en eigenaar van onder meer wegen en gebouwen en aan de andere kant als controleur en handhaver. Binnen de organisatie krijgen vooral de dienst RO/EZ, OCSW en de Milieudienst met het Bouwstoffenbesluit te maken.

Datum besluit: dinsdag, 20 juli 1999
Nota: Het Bouwstoffenbesluit

Vensterscholen steeds belangrijker in de wijken
De Vensterschool neemt een steeds belangrijker plaats in de wijken in. Dit blijkt uit het jaarverslag 1998/1999 en de projectplannen 1999/2000 waarover het college zich vandaag gebogen heeft. De ononderbroken opvoedings- en onderwijslijn krijgt binnen de Vensterscholen steeds meer gestalte. Er is sprake van een soepeler overgang van voorschoolse periode naar basisonderwijs en van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Op één van de Vensterscholen is een "logboek" ontwikkeld waarin de overdracht van informatie over kinderen wordt vastgesteld die van peuter-speelzaal/kinderdag-verblijf naar de basisschool gaan. Alle Vensterscholen gebruiken inmiddels dit logboek.
Het voortgezet onderwijs doet nu bij alle Vensterscholen mee, al is de mate van participatie nog verschillend. Hiermee krijgt het uitgangspunt dat de Vensterschool zich richt op kinderen in de leeftijd van 0-15 jaar duidelijker vorm.

Datum besluit: dinsdag, 20 juli 1999
Nota: Projectplan Vensterscholen 1999/2000

Groninger Cito-scores op internet
De Cito-scores van de openbare scholen over de afgelopen vijf jaar zijn sinds vandaag op de gemeentelijke onderwijswebsite te vinden. Het gemeentebestuur heeft hiertoe besloten omdat zij vindt dat deze scores een beter beeld geven van de kwaliteit van het Groninger basisonderwijs dan de scores over slechts één jaar.
In tegenstelling tot de meeste steden maken in Groningen álle kinderen de Cito-toets. Dus ook de leerlingen met een VSO- of IVBO-advies en leerlingen die korter dan vier jaar in Nederland zijn. De Cito-scores zijn te vinden op de gemeentelijke onderwijswebsite onder www.onderwijs.groningen.nl

Datum besluit: dinsdag, 20 juli 1999
Nota: Beleidsbrief Cito-scores en de kwaliteit van het openbaar basisonderwijs in Groningen

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 22 juli 1999. Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie