Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarverslag Binnenlandse Veiligheidsdienst 1998

Datum nieuwsfeit: 22-07-1999
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Jaarverslag Binnenlandse Veiligheidsdienst 1998

In het jaarverslag 1998 van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) staat beschreven op welke gebieden de BVD in het afgelopen jaar actief is geweest. Alleen de gegevens die betrekking hebben op operationele aangelegenheden worden niet vermeld; deze informatie wordt uitsluitend aan de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten verstrekt.
Zon tien jaar na het verdwijnen van het ijzeren gordijn, moet geconstateerd worden dat de samenleving niet minder kwetsbaar is geworden. Wel is het dreigingsbeeld drastisch veranderd. Zo houdt de BVD zich tegenwoordig met zeer uiteenlopende zaken bezig, onder meer met gewelddadige politieke en fundamentalistische groeperingen en activiteiten van buitenlandse
inlichtingendiensten, beveiliging van internationale gerechtshoven, criminele organisaties uit binnen- en buitenland, mensensmokkel en voetbalvandalisme. Daarnaast verricht de BVD in toenemende mate veiligheidsonderzoeken naar kandidaten voor vertrouwensfuncties. Vanwege deze toename is in 1998 besloten tot een personeelsuitbreiding.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie